AcasăNewsSindicalistii si conducerea ROMATSA, negocieri fara succes: "Cerem demiterea celor trei generali!"

Sindicalistii si conducerea ROMATSA, negocieri fara succes: „Cerem demiterea celor trei generali!”

Dupa ce, saptamana trecuta, s-a intrat pentru doua ore in greva de avertisment, sindicalistii de la ROMATSA si conducerea institutiei cauta solutii pentru a nu se ajunge la o greva generala.

Iar runda de negocieri purtata in timpul zilei de marti nu a adus nimic nou, sindicalistii fiind extrem de nemultumiti de propunerile facute de sefii ROMATSA, dar mai ales de modul acestora de a actiona.

„Cei din conducere au incercat sa ne puna piedici in stil militar si sa ne faca sa ajungem dupa gratii. Ei vor sa asimileze licentele controlorilor de trafic civil cu cei militari, pentru ca, in eventualitatea unei greve, sa putem fi inlocuiti. S-a ajuns la concluzia ca acest lucru este ilegal. Ca se incalca legislatia europeana. In aceste conditii noi nu mai beneficiem de dreptul constitutional la greva”, a fost mesajul transmis de sindicalisti.

Acestia solicita „demilitarizarea ROMATSA si demiterea celor trei generali ajunsi la conducerea ROMATSA in mod ilegal”.

De asemenea, sindicalistii considera ca „nu mai putem accepta aceasta situatie. Sunt sanse mici sa evitam greva generala in conditiile in care suntem tratati ca si cum am fi inamici. Ne taie din salarii, ne ameninta ca ne desfac contractul de munca, nu respecta absolut niciun fel de lege. Dansii considera, conform dictonului ordinul nu se discuta, ci se executa, domnule, nu ma intereseaza ce scrie in lege si in contractul colectiv de munca, eu sunt angajator si fac ce vreau eu”.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger