AcasăNewsSindicalistii Sanitas din sanatate si asistenta sociala incep protestele, din 23 iunie!

Sindicalistii Sanitas din sanatate si asistenta sociala incep protestele, din 23 iunie!

Sindicalistii Federatiei Sanitas vor incepe protestele de pe data de 23 iunie si pana pe 4 iulie, cand vor iesi in strada si vor picheta ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor. Acestia cer cresterea cu zece procente a salariilor din sanatate si asistenta sociala si un contract colectiv de munca in sectorul sanitar.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, duminica, ca in zilele de 23, 24, 25, 30 iunie si 1 iulie sindicalistii vor picheta Ministerul Sanatatii, scrie realitatea.net. De asemenea, in data de 26 iunie si 2 iulie vor avea loc manifestari la Ministerul Muncii, iar in 27 iunie si 3, 4 iulie vor fi organizate proteste la Ministerul Finantelor.

Liderul Federatiei Sanitas a atras atentia ca s-a ajuns la aceasta situatie deoarece pana acum, de mai bine de cinci ani, revendicarile sindicalistilor din sistemul sanitar si din asistenta sociala nu au fost solutionate.

Marius Sepi a precizat ca daca nici dupa aceste actiuni de protest nu vor fi solutionate cererile, in luna iulie se va reuni Consiliul National, care va decide a doua parte a protestelor, putandu-se ajunge la greva de avertisment in sistemul sanitar si chiar la greva generala.

Marius Sepi mai arata ca pentru asistenta sociala s-a solicitat Ministerului Muncii sa transmita o circulara catre presedintii de consilii judetene, pentru ca acestea, in cel mult o saptamana, sa transmita salarizarea din asistenta sociala, pentru ca Ministerul de Finante sa vada cate persoane ar trebui sa beneficieze de majorare si care este impactul bugetar.

Foto: botosaneanul.ro

author avatar
Alina Costache
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger