AcasăNewsSindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului

Sindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului

girofarSindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului

Sindicaliștii din Poliție, în scandal cu șeful Poliției Capitalei. Aceștia critică noile reguli de folosire a sirenei și girofarului, anunțate vineri, 14 ianuarie, de chestorul Bogdan Berechet, după tragicul accident provocat de un agent în Capitală.

Sindicaliștii susțin că noile măsuri ce vizează controlul folosirii girofarului și sirenei ar putea duce la creșterea timpilor de reacție și îl acuză pe șeful Poliției Capitalei de incompetență.

Poliția Capitalei a decis ca toate echipajele să anunțe dispeceratul înainte de a folosi semnalele luminoase. Noile prevederi anunțate de șeful Poliției Capitalei fac posibilă verificarea modului în care girofarul și sirena sunt folosite de agenți, pentru a se preveni abuzurile.

Șeful Poliției Capitalei, acuzat de incompetență

De exemplu, orice șef care vede o mașină de poliție cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune ar putea verifica în aplicația care urmează să fie implementată dacă folosirea acestora este justificată.

Sindicaliștii sunt împotriva acestei decizii. „O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie”, susțin sindicaliștii de la Europol.

Europol a lansat un atac în termeni extrem de duri împotriva șefului Poliției Capitalei, notează Antena 3. Sindicaliștii susțin că Bogdan Berechet nu ar fi gestionat eficient pregătirea polițiștilor din subordinea sa și că poziția sa la conducerea polițiștilor din Capitală s-ar afla în pericol.

author avatar
Andreea Vlad