AcasăNewsSindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului

Sindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului

girofarSindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului

Sindicaliștii din Poliție, în scandal cu șeful Poliției Capitalei. Aceștia critică noile reguli de folosire a sirenei și girofarului, anunțate vineri, 14 ianuarie, de chestorul Bogdan Berechet, după tragicul accident provocat de un agent în Capitală.

Sindicaliștii susțin că noile măsuri ce vizează controlul folosirii girofarului și sirenei ar putea duce la creșterea timpilor de reacție și îl acuză pe șeful Poliției Capitalei de incompetență.

Poliția Capitalei a decis ca toate echipajele să anunțe dispeceratul înainte de a folosi semnalele luminoase. Noile prevederi anunțate de șeful Poliției Capitalei fac posibilă verificarea modului în care girofarul și sirena sunt folosite de agenți, pentru a se preveni abuzurile.

Șeful Poliției Capitalei, acuzat de incompetență

De exemplu, orice șef care vede o mașină de poliție cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune ar putea verifica în aplicația care urmează să fie implementată dacă folosirea acestora este justificată.

Sindicaliștii sunt împotriva acestei decizii. „O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie”, susțin sindicaliștii de la Europol.

Europol a lansat un atac în termeni extrem de duri împotriva șefului Poliției Capitalei, notează Antena 3. Sindicaliștii susțin că Bogdan Berechet nu ar fi gestionat eficient pregătirea polițiștilor din subordinea sa și că poziția sa la conducerea polițiștilor din Capitală s-ar afla în pericol.

author avatar
Andreea Vlad
815 afisari

2 COMENTARII

  1. Semnalele luminoase si mai ales acustice pe care nu prea le folosesc. Am fost martora unui incident , masina nu avea semnalele acustice, fetita era pe trecere de pietoni , masinile erau oprite doar masina politiei venea cu viteza.Nu avea cum sa o sesizeze in timp ultil.A fost o frana la timp.

  2. Berechet chestore cum ai ajuns tu general din arges ca la ipj erai cunoscut cum santajai oamenii de afaceri cu denunturi împotriva altora. Stelu Crăciun
    șeful cartel Maracineni iti spune ceva cum îl primeai la birou cu Gherghe și Edi Bala sa denunțe pe Costi Zaharia de la Zaris? La vânătoare și braconaj cu Baltat și oamenii de afaceri din Curtea de Argeș, cu Aron de la Errea, Mogaru cu brutăria, infractorul PSD Draghici directorii de la Hidroserv la beții și escorte pe Transfăgărășan Valea cu Pești și Cabana cumpana?????Ai fost de la început cățelușul de companie al altui chestor de paie ISPIR din AG cunoscut cu aceleași apucături și vandut la peștii si afaceriștii din Curtea de arges., chiar ne crezi prosti??? Dl Bode nu aude e imbrobodit în ce hal a ajuns și predat politia capitalei la un păpușar manevrat de toți șmecherasii și baronii??? Era suficient ce uneltise cu Pian la biserica și alte matlaplazacuri prin capitala și sectoare sa zboare din funcție în provincie dar sa il faci general sa il tot forțezi când el e compromis și de trista amintire

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger