AcasăNewsSindicalistii din Educatie vor ca si angajatilor din invatamant sa le fie...

Sindicalistii din Educatie vor ca si angajatilor din invatamant sa le fie marite salariile

Odata ce, in urma discutiilor avute la Guvern cu ministrul Sanatatii, cu reprezentantii sindicali din Sanatate, dar si ai Ministerului Finantelor, premierul a anuntat ca, de la 1 octombrie, salariile personalului din sistemul sanitar vor fi marite cu 25 %, sindicalistii din Educatie solicita ca si angajatii din invatamant sa beneficieze de un tratament similar.

Mai exact, Federatia Sindicatelor din Educatie (FSE) „Spiru Haret” saluta intr-o prima faza, prin intermediul unui comunicat dat publicitatii in aceasta dupa-amiaza, demersul Executivului de a mari salariile medicilor, ale asistentilor si cadrelor medicale din sistemul de stat, dar cere, apoi, ca nici dascalii sa nu fie uitati.

Drept urmare, Marius Nistor, presedintele federatiei amintite precizeaza ca se asteapta ca si reprezentantii din Educatie sa fie chemati – de catre reponsabilii din Executiv – la discutii cu privire la eventuale cresteri salariale. Totul pentru ca, in opinia, sa si dascalii ar trebui sa aiba salariile marite, si tot din toamna. „In toate discursurile publice reprezentantii Guvernului au declarat ca Educatia si Sanatatea vor fi prioritare. Observam ca jumatate din promisiuni au fost indeplinite, prin decizia de astazi. Asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, sa avem o intalnire cu Primul-ministru pentru a stabili si majorarile din Educatie. Consideram ca trebuie, in regim de urgenta, finalizate discutiile privind proiectul Legii salarizarii bugetarilor, astfel incat de la 1 octombrie a.c., si angajatii din invatamant sa beneficieze de majorari in concordanta cu importanta activitatii prestate”, considera presedintele FSE „Spiru Haret”.

Nu in ultimul rand, forul amintit atrage atentia asupra riscului ca in cazul in acre acest lucru nu se intampla, sa apara „posibile actiuni de protest cu ocazia inceperii noului an scolar”.

sursa foto: realitatea.net

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger