AcasăNewsULTIMA ORĂ Profesorii au decis să oprească greva! La ce înțelegere au...

ULTIMA ORĂ Profesorii au decis să oprească greva! La ce înțelegere au ajuns cu Guvernul

grevaULTIMA ORĂ Profesorii au decis să oprească greva! La ce înțelegere au ajuns cu Guvernul

Sindicaliştii din Educaţie urmau să ofere un răspuns până luni la ora 10:00 cu privire la proiectul de Ordonanţă referitor la salarizarea personalului din Învăţământ, lansat duminică în dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii.

UPDATE 11.57.  Profesorii au anunțat Guvernul că au decis să suspende greva, după ce s-a ajuns la o înțelegere. Aceștia au transmis Executivului faptul că sunt de acord cu oferta sa.

Angajații din Educație ar urma să primească, de la 1 iunie, 25% în plus la salariu, și prime în luna octombrie, timp de 5 ani. Adică 1.500 de lei pentru profesori, și 500 de lei pentru personalul nedidactic. Urmând ca la începutul anului 2024 să primească jumătate din restul creșterilor promise.

––––––––––-

Or, răspunsul lor întârzie se apară. Prin urmare, ordonanța de urgență privind creşterea salariilor profesorilor nu este pe ordinea de zi de luni a Guvernului deoarece nu a fost primit încă răspunsul sindicaliștilor.

Ordonanța de urgență pentru creşterea salariilor profesorilor nu este pe ordinea de zi a Guvernului

Ședința de Guvern ar urma să înceapă la ora 11.30. Executivul a transmis ordinea de zi cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 12 iunie 2023. Pe această ordine de zi nu sunt cele două ordonanțe de urgență privind Educația.

Sindicaliştii din sistemul de învăţământ s-au întâlnit duminică cu premierul Nicolae Ciucă şi trebuiau să anunțe luni dacă renunţă la proteste. Conform ultimelor negocieri, ar urma majorarea salariilor, dar cu condiţia încetării grevei, care a fost declanşată în 22 mai.

Sindicaliştii din Educaţie au transmis, duminică, că greva în şcoli va continua şi luni, 12 iunie.

author avatar
Andreea Vlad
370 afisari

4 COMENTARII

  1. Pacaleala. Unde-i ordonanta ? Nu exista nici un document scris. Profesorii pacaliti de maciuca care si-a dat demiasia. In 3 zile se incheie mediile in timp ce se face rotativa si apoi pot sa faca greva in vacanta. Liderii sindicali sunt cei mai mari tradatori. Sunt superbogati si trebuie dati afara. Niste cacaciosi acesti lideri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger