AcasăNewsSindicaliştii din Educaţie se ceartă între ei. Unii ar dori finalul grevei,...

Sindicaliştii din Educaţie se ceartă între ei. Unii ar dori finalul grevei, alţii – nu. Presiune ca orele să se recupereze

Sindicaliştii din Educaţie se ceartă între ei. Unii ar dori finalul grevei, alţii - nu. Presiune ca orele să se recupereze

Guvernul a venit cu o nouă ofertă pentru sindicaliştii din Educaţie.

Va adopta, joi, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024.

Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

Sindicaliştii nu vor promisiuni

Deși sindicaliștii cer garanții că aceste legi nu vor mai fi doar promisiuni, surse PSD spun că nu se poate scrie o ordonanță despre o lege care este doar promisă.

De asemenea, au apărut tensiuni şi între grevişti. Se pare că o parte din liderii din sindicat au vrut să aprobe pe loc ultima ofertă făcută de Guvern, în timp ce alți lideri de sindicat ar fi cerut timp de consultări cu cei din teritoriu, unde sunt nemulțumiți.

Ultima ofertă a Guvernului e valabilă doar dacă recupereaza orele pierdute, ei fiind acum forțați fie să stea mai multe ore la școală, fie să vină în weekend.

Unii profesori se îngrijorează că nu prea se mai pot recupra orele deja pierdute, protestul fiind prelungit prea mult.

author avatar
Andrei Ștefan
1.586 afisari

8 COMENTARII

  1. Dați ba salarii la profesori ca la politicieni chiar ne luați de prosti ,dacă e lege de ce nu o aplicați și puteți sa facati prorogari?? Prof ,stați uniți și nu cedati ca astia au bani dacă vor!!Deaia nu se merge pana la capăt datorita tradatorilor care isi umplu buzunarele proprii.

  2. Baga mi asi pu la in sindi ca catul vostru !
    Ba je gosilor voi ati auzit de salarii in functie de performanta?
    Nu vreti sa schimbati sistemul ,voi vreti bani pentru toate mediocritatile !
    Fu tu va in gura de ratati !

  3. Păcat de elevi. Daca profesorii nu erau scoși la comandă declanșau greva la începutul anului școlar. Cineva a deschis cutia Pandorei… să vedeți la toamnă cum arde țara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger