AcasăNewsSindicaliștii din alimentație amenință cu proteste! Ce reclamă angajații din industria alimentară...

Sindicaliștii din alimentație amenință cu proteste! Ce reclamă angajații din industria alimentară și agricultură

protestSindicaliștii din alimentație amenință cu proteste! Ce reclamă angajații din industria alimentară și agricultură

Sectorul industriei alimentare se confruntă cu probleme uriașe din cauza creșterii prețurilor la energia electrică și gaze. În acest timp, unii reprezentanți ai Partidului Național Liberal (PNL), spun sindicaliștii din domeniu, blochează în Camera Deputaților un proiect de lege care ar permite sectorului industriei alimentare și agriculturii să rezolve problema deficitului de forță de muncă.

Potrivit realitatea.net, este vorba despre blocarea proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene (PLx. 35/2022).

Proiectul care a fost inițiat de actualul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, și este susținut de patronatele, sindicatele din industria alimentară și Asociația Fermierilor din România, prevede scutirea de la plata impozitului pe venit pentru angajații din aceste sectoare de activitate, ceea ce ar conduce astfel la creșterea salariului minimin, stopând migrația forței de muncă către alte țări membre UE și revigorând activitatea societăților cu personal calificat.

Sindicaliștii cer deblocarea unui proiect de lege important

Această eliminare a impozitului pe venit ar urma să se aplice până la 31 decembrie 2028. Proiectul a trecut deja de votul Senatului, în ciuda avizului negativ emis de Consiliul Economic și Social (CES), cu toate că această instituție are în structura sa o puternică reprezentare sindicală, demonstrând încă o dată lipsa totală de solidaritate a mișcării sindicale, scindată în timp de interesele politice.

Federația Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA și Asociația Fermierilor din România avertizează reprezentanții partidelor politice și ai Parlamentului României că în situația nesoluționării problemelor menționate și în cazul în care vor continua să întoarcă spatele doleanțelor a sute de mii de angajați din aceste sectoare de activitate, se va recurge la acțiuni de protest de mare amploare care pot culmina cu o greva generală în cele două domenii: industria alimentară și agricultură.

author avatar
Andrei Ștefan
424 afisari

5 COMENTARII

  1. pnl joaca rolul baiatului rau si psd pe cel bun , in realitate doua jigodii antiromanesti si globaliste , slugile bruxellesului si ale strainilor care au nevoie de o romanie slabita , saracita si divizata si astfel mai usor de condus .

    • ”ar permite sectorului industriei alimentare și agriculturii să rezolve problema deficitului de forță de muncă.”
      Au venit intariri. ”Studentii” lui Merkel si fetele din Ucraina. Veti ajunge someri.

  2. Târziu, prea târziu. De la primele „carantinări” trebuiau să iasă, primii horecarii!

    • Hoecarii erau fericiti ca primeau compensari . Mai mult era o cucoana , sefa horecarilor care implora guvernul sa-i lase sa deschida si sa impuna clientilor prezentarea pass covid la intrare. Acum sa o ia in mana.

  3. Oricum vine Foametea, aia cu F mare, asa ca mai bine faceti ceva provizii, aia care va permiteti, si vedeti sa si aveti cu ce le apara !! Cand o sa fie numai slbanogi de 35-40 de kile pe afara pe strazi, aia o sa va cam ia la ochi daca aveti peste 70-80 de kile, asa ca aia e, aviz amatorilor, vine distractia finala in curand, mai ales pentru nazistii aia de userei tefelisti batuti cu totii cu pwula in cap !! Ha ha ha 🙂 Bai, care nu-i gata se ia cu plota, si o sa il ia si draku !! Ha ha ha 🙂 Ciukalaule, mai baga inca un fitil, din alea cu Nu avem de ce sa ne fie frica, si mai ales Noi o sa ramanem aici !! Ha ha ha 🙂 Da, bai, acolo o sa ramaneti, la 2-3 metri sub pamant !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger