AcasăNewsSindicalistii de la Sanitas vor picheta, de luni, Ministerele Sanatatii, Muncii si...

Sindicalistii de la Sanitas vor picheta, de luni, Ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor

De luni, sindicalistii de la Sanitas vor picheta Ministerul Sanatatii, apoi Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor, acestia fiind nemultumiti ca, nici pana acum, contractul colectiv de munca pe sector, care a fost semnat inca de pe vremea cand ministrul Sanatatii era Eugen Nicolaescu, nu a fost trimis la Monitorul Oficial.

In contract sindicalistii cer ca deciziile legate de salarii sa nu se mai ia la nivelul fiecarui spital, ci la nivel de ramura. „Colegi de-ai mei din patru judete vor veni si vor picheta Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor. Am mai avut o runda de negocieri cu ministrul Sanatatii. In multe dintre lucruri am convenit solutii”, a declarat  Marius Sepi, prim vicepresedinte Sanitas, la B1 Tv.

Manifestatiilor vor avea loc in perioada 23 iunie – 4 iulie.

Totodata, angajatii din sanatate cer deblocarea a 3.000 de posturi promise cand au facut protestele in Capitala, dar si cresteri salariale cu 10 procente pentru toti angajatii din sanatate.  Pana in prezent au fost deblocate doar 1.100 de posturi, insa aceste locuri au fost ocupate mai mult de contabili si mai putin de medici sau asistente.

Foto: amfms.ro

author avatar
Alina Costache
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger