AcasăNewsSindicalistii de la RADET: "Ne dati banii sau adio caldura si apa...

Sindicalistii de la RADET: „Ne dati banii sau adio caldura si apa calda pentru bucuresteni”

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti, principalul furnizor de apa calda si incalzire in sistem centralizat, este in pragul colapsului.

Cei de la RADET au conturile blocate si datorii de 3,8 miliarde de lei, astfel ca s-a ajuns in situatia in care angajatii RADET sa nu mai poata efectua reparatii de niciun fel.

In aceste conditii este tot mai aproape momentul in care cei de la RADET vor decide sa opreasca furnizarea de apa calda si de caldura in Bucuresti.

Sindicalistii din RADET sustin ca situatia este extrem de dificila si ameninta ca daca nu vor primi fonduri pana la 1 septembrie, incep sa opreasca furnizarea de apa calda si caldura in Bucuresti.

Iar ca masura de protest, sindicalistii de la RADET anunta ca prima cladire care va fi lasata fara apa calda si caldura va fi Palatul Parlamentului.

Sefii RADET sustin ca cele doua solutii avute de Regie la dispozitie sunt „suspendarea platilor catre ELCEN, cel putin pana in momentul in care instanta se va pronunta cu privire la datoria perceputa de catre ELCEN”, pe termen scurt, si „transformarea Regiei in societate comerciala”, pe termen lung.

Si Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a tinut sa precizeze ca „ne dam seama ca discutam despre o problema de interes public major”. Primarul Capitalei este de parere ca „politicianismul ieftin, demagogia agresiva, smecheria, impostura, incompetenta si interesele meschine nu au ce cauta atunci cand in joc e interesul cetatenilor. Probleme de aceasta complexitate consider ca trebuie rezolvate cu ratiune, consensual, si cu implicarea responsabila a tuturor factorilor decidenti, fie ca fac parte din Aministratia Locala, Administratia Centrala, politicieni indiferent de culoare, societate civila, mass media”.

author avatar
Cristi Ionita
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger