AcasăNewsSindicalistii BNS ataca in termeni duri decizia Guvernului de a majora salariile...

Sindicalistii BNS ataca in termeni duri decizia Guvernului de a majora salariile medicilor

Dupa ce zeci de mii de medici au amenintat cu o greva generala, guvernantii au decis sa le majoreze salariile cu 25% de la 1 octombrie.

Decizia este privita cu multa suspiciune, in conditiile in care se pune problema de unde s-a gasit, subit, aceasta solutie.

Inclusiv Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, este de parere ca „masura este una pompieristica”. Mai mult, seful BNS se teme de reactii din partea altor sectoare publice, in conditiile in care profesorii si politistii au amenintat si ei cu intrarea in greva.

„Majorarea salariilor medicilor cu 25% este o masura pompieristica, care va crea haos, discriminare si reactii ferme din partea altor categorii din sectorul bugetar si va declansa o avalansa de demersuri juridice impotriva Guvernului”, a fost mesajul transmis de presedintele BNS, Dumitru Costin.

Acesta nu exclude posibilitatea de a se organiza actiuni de protest si din cauza „intarzierii nejustificate a modificarilor din legislatia muncii si a relatiilor industriale”, precum si din cauza „excesivei simpatii pe care Guvernul Romaniei o manifesta fata de capital, in detrimentul lucratorilor”.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger