Continuă simularea Evaluării Naţionale. După ce luni, 5 februarie, au dat proba scrisă la limba și literatura română, elevii de clasa a VIII-a vor susţine, marţi, proba la matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educaţiei.
Elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.
Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi evaluate digitalizat, a informat Ministerul Educaţiei.
Proba începe la ora 9
Probele încep la ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.
„Simularea examenelor programate la finalul ciclurilor gimnazial și liceal în anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început astăzi, 5 februarie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII).
Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, rata de prezență (ora de referință a datelor: 14:00) a fost de 93,4%: peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi). Au fost eliminați 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă.
Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje”, a transmis luni, 5 februarie, Ministerul condus de către Ligia Deca, într-un comunicat.
Când se comunică rezultatele
Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a vor fi comunicate pe 23 februarie. Rezultatele vor fi comunicate individual, în data de 23 februarie.
„Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a transmis încă de zilele trecute Ministerul Educației.