AcasăNewsSimulare BAC 2024. Elevii susțin, luni, proba scrisă la română

Simulare BAC 2024. Elevii susțin, luni, proba scrisă la română

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România

Începe simularea examenului de Bacalaureat (BAC), cu proba scrisă la limba și literatura română.

Zi cu emoții pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Și asta pentru că, în prima zi a acestei săptămâni, se dă startul simulării examenului de Bacalaureat. Luni, 4 martie, va avea loc proba scrisă la limba și literatura română.

„Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, continuă în perioada 4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă)”, a anunțat Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ. Conform estimărilor, urmează să participe peste 146.000 de elevi.

Ce probă scrisă urmează după cea la română

sursa: Ministerul Educației

Conform calendarului comunicat public, prima probă scrisă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat este cea la limba și literatura română. Pe care elevii din clasele terminale de liceu o vor susține luni, 4 martie. Urmează, apoi, marți, 5 martie, proba scrisă obligatorie a profilului, iar miercuri – proba scrisă la alegere a profilului sau specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe data de 7 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă.

„Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d)”, conform Ministerului Educației.

Când se vor comunica rezultatele

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe este de 3 ore din momentul distribuirii subiectelor fiecărui elev.

„Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a”, a mai transmis ministerul.

De la nivelul instituției s-a mai precizat, totodată, că rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. „Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens”, mai anunță Ministerul Educației.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

author avatar
Andrei Coman
128 afisari

1 COMENTARIU

  1. Simulare de bac, simulare de raspunsuri. Simplu. Voi simulati, noi simulam…ce-i munca asta degeaba ??? Cui prodest ??/ Daca intelege cineva….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger