AcasăNewsSimpozion pentru cooperarea în domeniul oncologiei, organizat de Ambasada României, la Bruxelles....

Simpozion pentru cooperarea în domeniul oncologiei, organizat de Ambasada României, la Bruxelles. Prețuire pentru medicii români: „Sunt considerați adevărați ambasadori”

sursa foto: Ambasada României în Regatul Belgiei/Facebook

Un eveniment deosebit de important a avut loc, zilele trecute, la Bruxelles, la inițiativa Ambasadei României în Belgia.

Ambasada României în Regatul Belgiei, Biroul regional European al Organizației Mondiale a Sănătății și Rețeaua Europeană pentru Prevenirea Fumatului au organizat, în data de 3 mai, la Bruxelles, un Simpozion privind cooperarea în domeniul oncologiei – o perspectivă româno-belgiană.

Obiectivele simpozionului au vizat prezentarea noilor inițiative românești în domeniul combaterii cancerului, alături de proiectarea unei imagini de ansamblu asupra politicilor și programelor de prevenire și tratament a cancerului în România, Belgia și Uniunea Europeană.

sursa foto: Ambasada României în Regatul Belgiei/Facebook

Medicii români, considerați adevărați ambasadori ai țării noastre

„Evenimentul a urmărit consolidarea inițiativei „Către o diplomație medicală – o perspectivă româno-belgiană”, lansată de Ambasada României în Regatul Belgiei în luna octombrie 2022, care a primit numeroase aprecieri de la autoritățile din domeniul sănătății și diplomației din România și Belgia.

Cooperarea în domeniul sănătății publice reprezintă o prioritate promovată de Ambasada României la Bruxelles, iar comunitatea medicală românească, bine integrată în Regatul Belgiei, constituie un vector al prioritizării acestui cadru de cooperare. Medicii români sunt considerați adevărați ambasadori ai țării noastre, ei reprezentând o punte de legătură între cele două state.”, a punctat Ambasada României, într-un mesaj transmis prin intermediul Facebook.

În cadrul simpozionului, reprezentanții delegației oficiale române, condusă de Diana Loreta Păun, consilier prezidențial la Cotroceni, ai universităților din România, ai Biroului regional European al Organizației Mondiale a Sănătății, oficiali și experți belgieni, dar și din partea Comisiei Europene au împărtășit și promovat strategii, politici, programe și experiențe din domeniul medical.

Ambasada română a inițiat o platformă de comunicare pe probleme de sănătate

Totodată, s-a aflat despre o altă inițiativă a Ambasadei României în Belgia. Reprezentanța diplomatică a României a inițiat o platformă de comunicare pe probleme de sănătate între medicii sau politicienii din Belgia și cei din țară.

Rolul platformei este acela de a facilita schimbul de experiență între experți și decidenți pentru a dezvolta sistemul de sănătate din România.

Ambasadorul român la Bruxelles, Andreea Păstârnac, e de părare că România are șansa de a valorifica și experiența medicilor români din Belgia pentru a genera politici publice care au dat rezultate la nivel internațional.

Ambasadorul spune că profesioniștii și antreprenorii români din Regatul Belgiei sunt cel mai mare grup după cei belgieni, iar unii dintre ei ocupă poziții importante în organizațiile de profil din această țară. În acest context a fost dat ca exemplu numele profesorului doctor Ștefan Constantinescu, membru și președinte de onoare al Academiei Regale de Medicină din Belgia.

Ambasadorul Păstârnac: Reprezentăm un procent foarte important din corpul medical belgian

Iar unul din punctele forte ale Belgiei îl constituie politica în privința combaterii cancerului, temă discutată la momentul de față și în țara noastră.

„Reprezentăm un procent foarte important din corpul medical belgian. În dialogul pe care îl avem cu guvernul federal și cu cele regionale încercăm să găsim modalități de a valoriza comunitatea românească de profesioniști din Belgia pentru că avem nevoie nevoie de proiecte bilaterale de cercetare în domeniul sănătății, avem nevoie de proiecte aplicate pe diverse alte domenii și credem că, prin ceea ce înseamnă diplomație medicală, putem aduce împreună grupuri de specialiști români, grupuri de specialiști români din Belgia, diverși specialiști belgieni și să încercăm să dezvoltăm proiecte”, a declarat ambasadorul Andreea Păstârnac, în cadrul evenimentului organizat la Bruxelles pe probleme oncologice, citată de romania-actualitati.ro.

author avatar
Andrei Coman
155 afisari

15 COMENTARII

  1. Oncologia e crimă în masă.
    În SUA după 5 ani de tratamente oncologice supravețuiesc doar cu 2,5% mai mulți față de cei ce nu fac. Iar asta după datele lor trase de păr.

  2. I think everything typed was actually very logical. However, what about this?

    what if you were to create a killer post title? I ain’t suggesting
    your information isn’t good., however suppose you added a title that grabbed people’s attention?
    I mean Simpozion pentru cooperarea în domeniul oncologiei, organizat de Ambasada României,
    la Bruxelles. Prețuire pentru medicii români: "Sunt considerați
    adevărați ambasadori" | Ziarul National is a little vanilla.
    You should look at Yahoo’s home page and watch how they create news headlines to
    grab people interested. You might add a video or a picture or two to get people interested about what you’ve got to say.
    In my opinion, it would bring your blog a little livelier. https://Errare-humanum-est.org/index.php?title=Utilisateur:MollieAmmons1

  3. You’ve made some decent points there. I checked onn thhe
    web for more informationn about the issuee and found
    most individuals will goo along with our views on this
    site.

  4. Fantastic siye yoou have here butt I was curious about iff you knsw of anyy user doscussion fotums
    that cover the same topics talked about here? I’d rreally love to be a part of community here I can get responses from other knowledgeable inndividuals that
    share thhe sam interest. If you have anny recommendations, please let
    mme know. Thaznk you!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger