AcasăNewsSimina Tanasescu a plecat val-vartej de la Cotroceni

Simina Tanasescu a plecat val-vartej de la Cotroceni

Simina Tanasescu, data gata de scandalul cu judecatorul Petre Lazaroiu si parteneriatul cu anchetatul Thomas Stauffer

Consilierul prezidential acuzat de exercitarea unor presiuni asupra judecatorului CCR Petre Lazaroiu a demisionat, ieri, din functie.

Simina Tanasescu data gata de scandalul cu judecatorul Petre Lazaroiu si parteneriatul cu anchetatul Thomas Stauffer

Scandalul provocat dupa ce Simina Tanasescu si-a indeplinit ”ingrata sarcina” de a-I vorbi lui Petre Lazaroiu despre demiterea sa (ceruta de un ONG sau pe persoana fizica) a soldat cu eliminarea doamnei de la Cotroceni. Un Cotroceni in care nu ar fi nici nu prea ar fi avut ce cauta inca de la inceput, daca Klaus Iohannis s-ar fi aplecat cum se cuvine asupra CV-ului ei complet. Si asta macar pentru faptul ca acolo figureaza parteneriatul Siminei Tanasescu cu Thomas Stauffer – personaj anchetat penal atat in Romania cat si in Elevetia. Numit din 2010 in functia de director al Biroului pentru Contributia Elvetiana in Romania, Thomas Stauffer s-a ales in 2016 cu un dosar penal, instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Un dosar solutionat cu avizarea propunerii de transfer a urmaririi penale catre autoritatile judiciare competente din Confederatia Elvetiana. La fel de cert este si ca Tanasescu si Stauffer au cumparat impreuna, in 2005, un imobil situat pe strada Plantelor 8-10, fapt care certifica relatia dintre ei. Mai mult, doamna a fost angajata lui Stauffer pe vremea cand acesta conducea in Bucuresti Biroul pentru Contributia Elvetiana in Romania (amanunt biografic neinclus se pare in CV). Culmea este insa ca Simina Tanasescu ar fi ocupat simultan functia de consilier de stat si cea de angajata a Biroului pentru Contributia Elvetiana in Romania din moment ce decretul de numire a ei in functia de consilier de stat este datat 14.01.2015 iar o situatie a MAE indica faptul ca Tanasescu figura doua saptamani mai tarziu, la data de 30.01.2015, ca angajata a Biroului in cauza – condus de Stauffer. Pus sub urmarire penala in august 2016, Stauffer a fost destituit din aceasta functie iar numele lui nu mai figureaza in prezent pe lista Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti. Chiar si asa, el ramane direct legat de Simina Tanasescu prin imobilul cumparat in comun.

author avatar
Mihai Koblenko
1.565 afisari

2 COMENTARII

  1. Ați remarcat totuși faptul că după ce a trecut pe la Cotroceni domnul Crin Antonescu s-a retras din politică ?

  2. Bine lucrat… Bravo baieti! Ma bucur cand va mai treziti din cand in cand din prostie… Serviciile secrete straine pana in maduva spinarii de la Cotroceni!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger