AcasăNewsSilviu Lung, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Silviu Lung, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Silviu Lung, fostul mare fotbalist roman, a fost trimis in judecata joi.

Lung este acuzat de ucidere din culpa, dupa ce, in ianuarie anul trecut, a provocat un grav accident de circulatie in urma caruia o persoana si-a pierdut viata.

Lung se afla la volanul autoturismului proprietate personala si se deplasa pe drumul european E79, care leaga Craiova de Calafat. Pe raza localitatii Radovani, Silviu Lung a incercat sa faca o depasire periculoasa, a patruns pe contrasens, iar masina sa a lovit frontal o alta masina ce circula regulamentar.

Celalalt sofer implicat in accidentul de circulatie si-a pierdut viata, iar cei doi copii ai barbatului respectiv au suferit rani grave.

Conform adevarul.ro, dosarul in care Silviu Lung este acuzat de ucidere din culpa a fost inregistrat, joi, la Judecatoria Craiova, primul termen urmand a avea loc pe 23 iunie.

Silviu Lung este unul dintre cei mai galonati fotbalisti romani din istorie, fiind, printre altele, multiplu campion national al Romaniei, cu Universitatea Craiova si Steaua Bucuresti, si vicecampion al Europei in 1989, cand Steaua a pierdut, cu 0-4, finala de Cupa Campionilor Europeni disputata impotriva echipei italiene AC Milan.

De asemenea, Lung a adunat 77 de selectii in echipa nationala a Romaniei pentru care a evoluat la Campionatul European din 1984 si la Campionatul Mondial din 1990. S-a retras din activitatea de fotbalist la 38 de ani, nu inainte de a evolua un sezon in Spania, la Logrones.

author avatar
Cristi Ionita
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger