AcasăNewsSilvio Berlusconi, candidat la europarlamentare din partea Romaniei

Silvio Berlusconi, candidat la europarlamentare din partea Romaniei

Exclus din Senatul italian, condamnat pentru frauda fiscala si cu interdictie sa  ocupe functii politice in Italia, Berlusconi participa la alegerile din Parlamentul European din partea… Romaniei.

Daca va sentinta intra in executie, Berlusconi nu se va putea deplasa nicaieri fara aprobarea tribunalului

Fostul premier italian conduce lista partidului sau la alegerile europene din 25 mai, sustinand ca tari ca Romania, Bulgaria, Malta si chiar Spania ar fi dispuse sa-i accepte candidatura.

Daca nu-i Italia, poate fi Romania

„Sper sa fiu cap de lista in toate regiunile la alegerile europene”, le-a spus Berlusconi coordonatorilor campaniei din partidul sau, Forza Italia. Insa, prima lui optiune este Italia. Chichita ce l-ar face eligibil este, conform armatei de juristi angajati de Berlusconi, faptul ca apelurile sale la sentinta ce-l condamna la patru ani de inchisoare pentru frauda fiscala nu au fost inca solutionate, ceea ce nu il impiedica sa candideze. Dar, pentru „orice eventualitate”, s-a gandit sa-si lanseze candidatura in alte tari, vreo patru, printre care si Romania, fiind „favorite”, fara sa explice pe ce se bazeaza ca va fi acceptat.

Mai degraba arest la domiciliu

Avocatii lui Berlusconi lucreaza intens pentru a evita ca executarea sentintei sa intervina inainte de alegerile europarlamentare din 25 mai. Conform procedurilor obisnuite ale justitiei italiene, executarea unei sentinte intarzie in medie un an, deci n-ar trebui sa-si faca griji. Dar, in cazul sau, s-ar putea ca „judecatorii comunisti”, cum ii numeste Berlusconi, sa se grabeasca. Dat fiind varsta sa inaintata, 77 de ani, Berlusconi nu va face inchisoare, ci arest la domiciliu un an sau servicii in folosul comunitatii.

author avatar
Adina Mutar
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger