AcasăNewsSilvio Berlusconi a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in procesul...

Silvio Berlusconi a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in procesul “Rubygate”

In timp ce in Grecia suflul revoltelor s-a stins, in Italia lipsa implicarii politice a lui Silvio Berlusconi ar putea conduce tara in pragul unui colaps economic

Scandalul, care tinea prima pagina a ziarelor in anul 2010, s-a sfarsit prost pentru Silvio Berlusconi. Fostul premier italian a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul “Rubygate”, fiind acuzat de abuz de putere si intretinere de raporturi sexuale, contra cost, cu o prostituata care la acea vreme era minora.

Tribunalul din Milano a decis sa-l condamne pe fostul premier italian la sapte ani de inchisoare. In plus, aceasta nu va mai avea drept sa ocupe nicio functie publica, arata Tgcom24.mediaset.it. Sentinta nu este definitiva si ar putea fi atacata cu recurs. In sala de judecata, Silvio Berlusconi a fost reprezentat de cei doi avocati ai sai, Niccoli Ghedini si Piero Longo.

In procesul “Rubygate”, fostul premier italian este acuzat ca ar fi platit in schimbul unor relatii sexuale cu o minora marocana, cunoscuta sub numele Ruby. Berlusconi a negat intotdeauna ca ar fi platit-o pe fata care pe atunci avea doar 17 ani.

In plus, in acelasi dosar, el este acuzat si de abuz de putere pentru ca a intervenit in obtinerea eliberarii tinerei marocane Ruby. Aceasta din urma fusese retinuta pentru un presupus furt.

author avatar
Anca Murgoci
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger