AcasăNewsSiguranta nationala a SUA a ajuns la mana grecilor de la Raycap...

Siguranta nationala a SUA a ajuns la mana grecilor de la Raycap

Cei de la Raycap sustin ca dispozitivul lor salveaza aparatele radar

Acuzati ca au incheiat un contract suspect cu Romtelecom si ca au pacalit cu un brevet-fantoma, grecii de la Raycap incearca sa faca bani si peste Ocean. Si nu cu oricine, ci cu Ministerul Apararii al SUA. Roussoglou si Apostolidis echipeaza marina americana si aeroporturile militare cu un „dispozitiv-minune”, care apara aparatura electronica de trasnete. De altfel, la fel isi laudau grecii marfa si in urma cu doi ani, cand au vandut cu doua milioane de euro o inventie ce apartinea, de fapt, unei firme din Franta.

CEO Michalis Roussoglou si presedintele Costas Apostolidis sunt acuzati ca au pacalit statul roman cu un brevet ce apartinea, de fapt, unei firme din Franta

Dupa ce au „mancat” milioane de euro din banii publici din Romania, grecii din fruntea Raycap – CEO Michalis Roussoglou si presedintele Costas Apostolidis –  au trecut la afaceri cu Armata.

Cei de la Raycap sustin ca dispozitivul lor salveaza aparatele radar

Si nu orice armata, ci cea a Statelor Unite ale Americii, careia i-a vandut pe bani grei niste sisteme de protectie impotriva… trasnetelor.

Un comunicat de presa din 27 iunie publicat de Yahoo! Finance si Business Wire anunta o descoperire colosala a celor de la Raycap.

Unul dintre contractele semnate de Raycap cu guvernul american este in valoare de 965.250 $

Dispozitivul Strikesorb 40, „ce ofera dispozitivelor electrice protectie impotriva trasnetelor si fulgerelor, precum si in cazul caderilor de tensiune”.

Institutiile statului roman au solicitat companiei Raycap sa explice daca inventia Raygates le apartinea in 2010, cand a fost semnat contractul cu Hidroelectrica

Grecii recomanda sistemul pentru a proteja dispozitivele radar, centralele electrice, turnurile de control ale aeroporturilor si… vasele de razboi. Printre clientii grecilor de la Raycap se afla armata elena, dar si marina americana, celebra US Navy, care a instalat dispozitivele pe mai multe vase de lupta. De asemenea, alte doua institutii americane – Raytheon si General Dynamics –, aflate in subordinea Ministerului Apararii, au achizitionat, contra unor sume fabuloase, aparatele „inovatoare” ale celor de la Raycap. De exemplu, pe unul dintre forumurile militare cu informatii restrictionate se mentioneaza faptul ca doar unul dintre contractele semnate de Raycap cu armata americana se ridica la suma de 965.250 de dolari. Faptul ca Statele Unite ale Americii lasa siguranta nationala pe mana celor de la Raycap, care sunt acuzati ca au masluit un brevet de inventie, este o adevarata dovada de curaj. Un fel de ruleta ruseasca, jucata cu sase cartuse. Iar faptul ca nimeni nu verifica autenticitatea produselor „inventate” de Raycap ne-ar putea face sa ne intrebam retoric: unde este adevaratul razboi, in transee sau in spatele usilor „unse” de Raycap?

Brevete-fantoma si contracte dubioase

Ce nu stiu americanii despre Raycap este faptul ca „inovatiile” companiei sunt extrem de dubioase, fapt demonstrat de evenimentele petrecute recent in Romania. Mai exact, un brevet suspect datorita caruia Raycap a stors doua milioane de euro din banii publici din tara noastra. Dupa cum a dezvaluit „National” la inceputul lunii mai, grecii sunt suspectati de statul roman ca au masluit documentatia care le-a adus contractul cu Hidroelectrica si Con Bucovina SA mintind ca detin brevetul unei super-tehnologii, Raygates.  Pentru a-i convinge pe romani sa semneze, grecii au prezentat in 2010 un proiect „revolutionar”. Conform proiectului, Raygates ar fi adus cresterea productiei de energie electrica cu 30% pentru hidrocentrala de la Vicov, asa ca statul roman s-a aratat imediat interesat. Anul acesta, romanii aveau sa descopere ca tehnologia „originala” a celor de la Raycap fusese brevetata de catre o firma din Franta. Trezindu-se intr-o situatie jenanta, cu banii virati in contul Raycap si cu un proiect fictiv, bazat pe o tehnologie brevetata de altii (Hidroplus, din Franta – n.r.), romanii au solicitat grecilor lamuriri. CEO Michalis Roussoglou si presedintele Costas Apostolidis n-au explicat nici pana in ziua de azi de ce au mintit in privinta brevetului. Aceeasi atitudine au avut-o grecii de la Raycap si cand au fost acuzati ca au pus mana, prin metode ilegale, pe contracte de 20 de milioane de euro cu Romtelecom, companie la care statul roman detine 45,99 % din actiuni.

author avatar
Dan Bratu
916 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger