AcasăNewsSiguranta metroului, pe mana nemtilor

Siguranta metroului, pe mana nemtilor

Compania Siemens Rail Automation, prin filiala din Spania, a castigat un contract de 38,7 milioane lei(8,6 milioane de euro) pentru un pachet de sisteme informatice, instalare de echipament si software, pentru controlul retelei de metrou din Bucuresti.

Noua infuzie de tehnologie este destinata tronsonului Parc Bazilescu – Lac Straulesti, din Magistrala 4, informeaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice(SEAP).

La sfarsitul anului trecut, Metrorex a anuntat ca ultimele statii construite din Magistrala 4(Laminorului si Straulesti, cu o lungime de 2,1 kilometri) ar putea fi finalizate in primul trimestru din 2017.

Decizia Metrorex de a nu publica, in prealabil un anunt de participare la negocierile cu Siemens este legat de faptul ca “lucrarile, produsele si serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.

In 2015, o alta firma spaniola, CAF(Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) a castigat o licitatie pentru achizitia de 43 de trenuri noi pentru Magistrala 5, cu o oferta de 6 milioane de euro per garnitura, desi firma romaneasca Astra Vagoane Arad a oferit 5,1 milioane euro pentru un tren.

Magistrala 4 trebuia sa functioneze din 2016, iar tronsonul Drumul Taberei-Universitate(M5) urmeaza sa fie dat in folosinta anul acesta.

author avatar
Catalin Dumitrescu
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger