AcasăNewsSigla Google ne aminteste: 155 de ani de la nasterea lui Hertz,...

Sigla Google ne aminteste: 155 de ani de la nasterea lui Hertz, fizicianul care a demonstrat existenta undelor electromagnetice

Fizicianul german Heinrich Hertz, omagiat de Google

Fizicianul Heinrich Rudolf Hertz, cel care, cu ajutorul unui oscilator a demonstrat experimental existenta undelor electromagnetice, s-a nascut in Hamburg, in urma cu 155 de ani. Google il omagiaza, miercuri, 22 februarie, pe renumitul om de stiinta german, prin intermediul unei sigle speciale.

155 de ani de la nasterea fizicianului Hertz

Daca in tinerete a lucrat ca tamplar si strungar, dupa ce a terminat liceul, Hertz a vrut sa se faca inginer. Dupa ce a studiat la universitatile din Munchen (tehnica) si Berlin (matematica si fizica), Heinrich Rudolf Hertz a ajuns sa lucreze in laboratorul cunoscutului profesor de fizica Herman von Helmholtz. Peste ceva timp, a devenit el insusi profesor, la universitatile din Karlsruhe si Bonn.

[youtube]jmmXyDctkow[/youtube]

In timpul scurtei sale vieti (Hertz a murit in 1894, la doar 36 de ani-n.r.), fizicianul german Heinrich Rudolf Hertz a facut  o serie de descoperiri extrem de importante: a demonstrat experimental existenta undelor electromagnetice (teoretizate de Maxwell), dovedind ca sunt identice și se deplasează cu viteza undelor luminii. Tot Hertz a descoperit efectul fotoelectric, potrivit wikipedia. Experimentele lui Heinrich Rudolf Hertz referitoare la reflexia, refractia, polarizarea, interferenta si viteza undelor electromagnetice au pus bazele inventarii ulterioare a telegrafului fara fir si a radioului.

Lucrarile stiintifice ale lui Heinrich Rudolf Hertz, fizicianul omagiat de Google miercuri, 22 februarie, cu ajutorul unui logo special, sunt cuprinse in volumele „Unde electrice”, „Lucrari diverse” si „Principiile mecanicii.

409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger