AcasăNewsSIF Transilvania s-a "lepadat" de actiunile BCR

SIF Transilvania s-a „lepadat” de actiunile BCR

Seful Erste, Andreas Treichl, a intrat in vizorul presei austriece

Actionarii SIF Transilvania au aprobat vanzarea a peste 136 de milioane de actiuni BCR catre Erste Group AG. Vanzarea are loc in contextul scandalului privind manipularea bilantului Erste.

Seful Erste, Andreas Treichl, a intrat in vizorul presei austriece

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor de la SIF Transilvania a aprobat  vanzarea catre Erste Group Bank AG a 103.020.938 actiuni BCR  cu 1,0385 lei/actiune. Actionarii SIF Transilvania au mai decis vanzarea a 33.256.302 actiuni BCR (aferente majorarii capitalului social al BCR din 2011) cu 0,10 lei/actiune. Pretul final va insuma peste 110 milioane lei, adico circa 25 milioane de euro.  Aparent fara nicio legatura, vanzarea actiunilor BCR vine pe fondul dezvaluirilor din presa austriaca referitoare la seful Erste Group, Andreas Treichl. Potrivit  sursei, Treichl ar fi incasat un bonus de circa 1.3 milioane euro dupa ce ar fi prezentat un bilant cu un  proft de 700 milioane de euro, care, ulterior, a aparut ca pierdere.

Autoritatea bancara din Austria a declansat o ancheta, iar procuratura de la Viena asteapta rezultatul pentru a incepe cercetarile in acest caz.

author avatar
eNational
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger