Cauta

SIF Oltenia vrea sa cumpere BCR

SIF Oltenia nu si-a vandut actiunile BCR si a participat la majorarea de capital a institutiei bancare. Erste a inceput sa achizitioneze tot mai multe participatii. BCR a ajuns pe locul 39 din 40 in topul bancilor.

Seful Erste, Andreas Treichl, doreste sa majoreze participatiile Erste la BCR

SIF Oltenia (SIF5) este singura dintre cele cinci societati de investitii care nu a vandut nicio actiune BCR catre Erste. Mai mult, societatea a participat cu 37,1 milioane lei la majorarea capitalului social al BCR, iar conducerea societatii din Craiova continua negocierile cu Erste. Potrivit precizarilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB), SIF Oltenia a subscris 6% din actiunile emise de BCR pentru o majorare de capital in valoare cumulata de 618,5 milioane lei. Inaintea majorarii , SIF 5 detinea 6,11% din capitalul BCR.

Erste strange randurile

Erste Group a anuntat ieri ca a achizitionat inca o participatie de circa 6% din capitalul BCR in cadrul acordurilor incheiate cu celelalte patru SIF-uri, astfel incat detinerea grupului bancar austriac la BCR a ajuns la 88%.  Contractul de privatizare a BCR prevedea listarea actiunilor bancii pe bursa, dar presedintele Ertste Group, Andreas Treichl, a declarat in acest an ca nu doreste acest lucru. Or, recenta majorare a pragului de detinere a pachetelor de actiuni la SIF-uri, de la 1% la 5%, face ca, fie si indirect, BCR sa fie listata pe BVB, prin intermediul SIF Oltenia. In aceste conditii, este de inteles sargul cu care Erste Group ar dori sa adune – daca se poate – toate actiunile BCR de pe piata si, de ce nu, sa transforme BCR intr-o societate inchisa, inaccesibila celor care vor sa achizitioneze astfel de titluri.

La coada clasamentului

Potrivit topului bancilor pe primele noua luni, BCR se afla nu intre primele trei, nici intre primele 10, dar nici macar intre primele 30 de banci din Romania. BCR, prima banca dupa active din tara noastra, se afla pe locul 39 din 40, cu pierderi de peste 377 milioane de lei.

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version