AcasăNewsSiemens, acuzata intr-un megaproces de coruptie in Grecia

Siemens, acuzata intr-un megaproces de coruptie in Grecia

Siemens, Daimler si Rheinmetall, reputate grupuri fara de care nu ne putem imagina cum ar arata economia Germaniei, au fost acuzate de procurorii eleni ca au dat sume uriase ca mita, pentru a obtine avantaje materiale in Grecia.

Cu toate ca oficialii germani sunt extrem de vocali in privinta Greciei, pe care multi o vor in afara zonei euro, poate si in afara UE, Berlinul nu sufla o vorba cand vine vorba de „falitii” sai acuzati de acte si fapte de coruptie in alte state UE.

Grupul Siemens, de pilda, este acuzat de procurorii eleni ca ar fi platit mita de 70 de milioane de euro pentru contractul de trecere la tehnologia digitala a OTE. Constructorul auto Daimler este suspectat ca a platit mita pentru un contract de 100 de milioane de euro, pentru livrarea de vehicule militare. Grupul Rheinmetall, din industria apararii, a fost condamnat in 2012 la plata unei amenzi in valoare de 37 de milioane de euro pentru plati ilegale catre oficiali ai Ministerului elen al Apararii, in schimbul vanzarii sistemului de aparare aeriana al companiei, pentru 150 de milioane de euro.

author avatar
Arpad Dobre
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger