AcasăNewsSIE calca SRI-ul pe bataturi!

SIE calca SRI-ul pe bataturi!

Este clar ca unora criza le prieste de minune. Este si cazul celor de la Serviciul de Informatii Externe al Romaniei, care nu numai ca nu au de ce sa se teama pentru locul de munca, dar chiar sunt indemnati de sefi sa faca recomandari pentru alte angajari.

Subalternii lui Teodor Melescanu, tot mai agresivi pe „piata muncii”

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, SIE a declansat o campanie fara precedent de racolare a noi membri, mai ales ca institutia cunoaste un adevarat „boom” economic.

George Maior nu priveste cu ochi buni concurenta neloiala a celor de la SIE

Asa ca, de la cadre ale altor structuri speciale si pana la angajati ai unor multinationale importante, sute de persoane au fost abordate in ultima vreme, pentru a intari randurile spionilor romani.

Miza financiara uriasa

Cum insa situatia geopolitica din jurul tarii noastre nu este nici pe departe alarmanta, singura explicatie pentru agitatia de care da dovada SIE in ultima vreme o reprezinta cea financiara. Mai ales ca, de ceva timp, firmele sub acoperire ale serviciului au reusit sa recastige unele piete internationale pe care le pierdusera in urma cu multi ani. Plus ca, in urma recesiunii economice, exportatorii si importatorii romani care nu sunt in sistem au suferit pierderi importante, in timp ce afacerile derulate sub acoperirea SIE s-au dovedit intangibile. Astfel incat, acum, asii spionajului economic vor sa se extinda. Iar pentru asta au nevoie de oameni. Pe de o parte, sunt vizati profesionisti care deja lucreaza in sistem, multi dintre ei avand posturi cheie in alte structuri, dar care sunt vadit nemultumiti de vantul ce le bate mai nou prin buzunare. Dar cei mai cautati sunt specialistii unor multinationale celebre, care isi desfasoara activitatea si in tara noastra si care ar putea „deturna”, la o adica, ceva  contracte mai interesante. Ca doar se poarta si la case mai mari.

Ii duce la padure?

Insa nu doar SIE este singura structura secreta care isi poate asigura autofinantarea, de acest privilegiu bucurandu-se si cei de la SRI. Care, logic, nu privesc cu ochi prea buni incercarile rivalilor de a-si trage o felie mai mare din tortul reprezentat de derularea unor afaceri profitabile cu statul roman sau cu mari companii internationale. Iar faptul ca „externii” s-au ferit pana acum sa le umble direct la oameni nu a avut darul sa linisteasca spiritele. Cele doua Servicii s-au contrat deja pe un contract fabulos derulat prin intermediari in Portul Constanta Sud Agigea, iar SRI a ramas pe pozitii. Acum ramane de vazut daca nu cumva ii vor invita pe cei de la SIE la o discutie lamuritoare la padure. Padurea Baneasa, bineinteles…

author avatar
Catalin Tache
1.297 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si unde pot depune si eu CV, ca ma fac turnator daca e platit si e trecut pe cartea de munca.:) Daca in toata cearta lor fac si angajari ,tot e bine. In rest ei se cearta cam tot timpul. Intre doua certuri , tust mai fuge unu din tara, mai dispare un Haisam sau ……..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger