AcasăNewsSicriul Reginei-Mamă a fost depus la Palatul Elisabeta

Sicriul Reginei-Mamă a fost depus la Palatul Elisabeta

După încheierea ceremonialului religios ţinut la Aeroportul Otopeni, după aterizarea pe tărâm românesc a aeronavei militare care a readus-o în ţară pe Regina Elena, la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de când a sfârşit în Elveţia, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale mamei Regelui Mihai a fost dus la Palatul Elisabeta, reşedinţa regală aflată pe Şoseaua Kiseleff din Capitală.

A fost depus pe un catafalc, iar Custodele Coroanei, Principesa Margareta, şi surorile, principesele Sofia şi Maria, s-au recules la căpătâiul bunicii, Regina Elena.

Ulterior, convoiul funerar se va îndrepta spre Curtea de Argeş, unde osemintele Reginei-Mamă Elena vor fi reînhumate, sâmbătă, în locul unde odihneşte şi Regele Mihai.

sursa foto: captură video TVR

author avatar
Cristina Stefan
169 afisari

2 COMENTARII

  1. La ce mai ajuata aceasta reparatie istorica super tardiva cand in manualele de istorie copiii, viitorul tarii , nu au ce invata despre regalitatea romaneasca , cand Romania timp de 81 de ani a fost un regat respectat de catre Occident .La abdicarea Regelui Mihai , Regatul Romaniei fiind la nivelul Regatului Belgiei. Se spune ca cine nu are istorie nu are viitor. Sa ne amintim cum in anii mizeri ai comunismului si dupa ,, revolutia ” fara continut din decembrie 1989 cine vorbea sau sustinea regalitatea ca forma de stat si necesitatea unui referendum pe aceasta tema erau arestati sau batuti pe strazi. Sunt imagini in arhiva TVR,,Libera ” cu WC Vadim Tudor ,,tribunul comunist” in Parlamentul , asa zis democrat ,se exprima astfel: hai , acum golanii de regalisti – AFARA !!!, urmand huiduieli din partea ,,parlamentarilor ” majoritatea fiind adusi exact din sindicatele comuniste si PCR, activisti si militieni ca Dragnea.

  2. La ce mai ajuata aceasta reparatie istorica super tardiva cand in manualele de istorie copiii, viitorul tarii , nu au ce invata despre regalitatea romaneasca , cand Romania timp de 81 de ani a fost un regat respectat de catre Occident .La abdicarea Regelui Mihai , Regatul Romaniei fiind la nivelul Regatului Belgiei. Se spune ca cine nu are istorie nu are viitor. Sa ne amintim cum in anii mizeri ai comunismului si dupa ,, revolutia ” fara continut din decembrie 1989 cine vorbea sau sustinea regalitatea ca forma de stat si necesitatea unui referendum pe aceasta tema erau arestati sau batuti pe strazi. Sunt imagini in arhiva TVR,,Libera ” cu WC Vadim Tudor ,,tribunul comunist” in Parlamentul , asa zis democrat ,se exprima astfel: hai , acum golanii de regalisti – AFARA !!!, urmand huiduieli din partea ,,parlamentarilor ” majoritatea fiind adusi exact din sindicatele comuniste si PCR, activisti si militieni ca Dragnea. Tocmai suntem anuntati , in limba engleza , ca majoritatea romanilor sa nu priceapa , de catre cenzorii comunisti ai ziarului ca deja am mai scris asa ceva . Deci cenzura este Mafalda , ne citeste gandurile. Cum ziceam ca este tratata regalitatea ? Dar libertatea de exprimare ? Vedeti de ce pleaca tinerii din tara ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger