AcasăNews"Sicriele" RATB, modernizate de un sponsor PSD

„Sicriele” RATB, modernizate de un sponsor PSD

Tramvaiul s-a rupt in doua, aruncand calatorii pe caldaram, si s-a izbit de cel care venea din sens opus

Teribilul accident produs ieri in pe Calea Rahovei din Capitala scoate la iveala probleme grave in ograda RATB. Potrivit primelor cercetari, evenimentul s-a produs din cauza unor probleme tehnice. Una dintre firmele care „mananca” sute de mii de euro pentru a nu exista asemenea probleme este detinuta de… un sponsor oficial al PSD!

Tramvaiul s-a rupt in doua, aruncand calatorii pe caldaram, si s-a izbit de cel care venea din sens opus

Un tramvai s-a rupt in doua dupa ce un macaz s-a schimbat, ieri, din senin, in intersectia Caii Rahova cu Sebastian si a lovit in plin un altul care venea din sens opus.

Firma lui Gangler a castigat in ultimii ani zeci de licitatii

Incredibilul accident s-a soldat cu 18 victime, care platisera biletul RATB pentru a fi transportate in siguranta la destinatie.

Sorin Gangler figureaza pe lista membrilor de partid care au sponsorizat PSD

Sange pe pereti, copii raniti dusi de urgenta la spital, batrani speriati, femei descarcerate… Seful Directiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, Lucian Dinita, crede ca „exista o problema” la nivelul transportului public, care ar trebui discutata cu conducerea RATB.

Firma de casa a RATB

Una dintre firmele abonate la bugetul  RATB este „Denis Technology”, care, in schimbul sutelor de mii de euro primite anual, ar trebui sa se ocupe de modernizarea vehiculelor, de siguranta acestora si de intretinerea sinelor de otel pe care ruleaza tramvaiele. Numai de la inceputul acestui an, „Denis Technology”, care e detinuta in proportie de 96,22% de afaceristul Sorin Gangler, a obtinut 11 contracte in valoare de 2,5 milioane lei, adica 545.000 de euro. Au fost cazuri cand a primit si doua contracte intr-o zi: pe 7 iunie a luat unul de 633.000 de lei si unul de 23.700 lei, iar pe 16 iulie – unul de 141.000 de lei si altul de 6.400 lei. Pe langa acestea, RATB a mai incheiat alte opt contracte cu Gangler, direct, fara a face public un anunt de intentie. In total, in ultimii sapte ani, „Denis Technology” a primit zeci de contracte, cel mai important dintre acestea fiind cel de un milion de euro din 2009, pentru fabricarea cardurilor care au inlocuit biletele de hartie.

Comision virat catre PSD

Patronul „Denis Technology” nu face un secret din faptul ca firma lui a prosperat pe spatele regiei de transport, precizand pe site-ul sau: „Am inregistrat in ultimii trei ani o crestere spectaculoasa, cifra de afaceri ajungand la 3.250.000 de euro”. Din profitul provenit din banul public, Gangler a dat mai departe. Nu saracilor, ci partidului! El figureaza pe listele de sponsori ai Partidului Social Democrat, in calitate de membru de partid. De exemplu, in 2008, el a dat 190.000 de lei in doua transe: una de 90.000 in iunie si alta, de 100.000, in decembrie, semn ca circuitul banilor in natura este unul complex, pe care saracii care merg cu „sicriele” RATB nu au cum sa-l inteleaga.

author avatar
Narcis Voica
818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger