AcasăNewsSibiu. Kronika unor minciuni anuntate

Sibiu. Kronika unor minciuni anuntate

Klaus Iohannis, o pacaleala mare cat Summit-ul

La 9 mai, la Sibiu se va desfasura o noua intalnire a sefilor de stat sau de guverne din Uniunea Europeana. Vor sa vada daca foaia de parcurs a Uniunii a fost respectata, daca s-a respectat regulamentul de circulatie, cine si daca a depasit pe linia dubla continua, daca vreo tara a stationat fara motiv pe banda de urgenta sau, Doamne fereste, a semnalizat dreapta dar a virat la stanga. Mai mult, liderii europeni sunt ingrijorati de euroscepticism si trebuie sa se miste in vreun fel, caci prea le fuge pamantul de sub picioare.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> o pacaleala mare cat Summit ul

Cum va actiona Romania? Cred ca la fel ca pana acum. Va servi la masa, va turna in pahare, va matura prin camerele oaspetilor si, daca va zambi frumos cand e ciupita de fund, va avea voie si sa debaraseze mesele dupa chef.

N-are cine sa intrebe

„Va rugam sa ne dati voie sa ne respectam propria Constitutie, nu viziunea dumneavoastra despre Constitutia noastra. E in regula ?” Intrebarea i-a fost adresata lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, in februarie 2017, de catre Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al Poloniei.

Frans Timmermans vrea ca Europa sa i pocneasca din calcaie

Sa ridice mana cei care cred ca aceeasi intrebare sau ceva asemanator i se va adresa acum aceluiasi Timmermans sau lui Juncker. Nimeni? Inseamna ca sunteti de acord in totalitate ca, la Summit-ul de la Sibiu, Romania participa doar pentru a pentru a face sluj sau pentru a completa decorul acolo unde prietenii lui Iohannis au taiat brazii? Teodor Melescanu, seful diplomatiei romane, nu participa. Deci, nu poate intreba. Dragnea nu, Tariceanu nu, ministrul de Justitie nu, oricum e interimar si nu se complica, chiar daca interventia lui Waszczykowski se referea la justitie si statul de drept, pe care Timmermans il socotea atacat de reformele poloneze. Nici Viorica Dancila nu poate intreba, n-a fost invitata nici macar ca premier al tarii organizatoare a evenimentului.

Nicio vorba despre Romania reala

Si atunci, cine sa-i ia la refec pe frustratii lideri europeni carora le canta in cap doar goarnele puterii? Ar ramane Iohannis, insa acesta are ca preocupare perfectionarea slujului, a aplecatului de sale in fata unei Europe tot mai putrede. Apoi, cum sa abordeze sasul mecanic o asemenea problema, din moment ce existenta lui prezidentiala s-a bazat pe aceeasi tema falsa? Si totusi, ce se va discuta la Sibiu? In primul rand, despre unitatea Uniunii Europene. Una cu de-a sila, pentru ca tentatiei de a evada din organizatia asta de sorginte nazista tarile ii fac fata tot mai greu. Iohannis va perora si pe valorile europene, dar despre care nu i-a intrebat nimic pe romani. Nici daca le recunosc, nici daca le vor aici. Insa cert nu va scoate o vorba despre 9 mai 1877, despre Proclamarea Independentei Romaniei sau despre 9 mai 1945, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite, din care facea parte si Romania, in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Manfred Weber are treaba cu vacile care si dau aere

In Europa nu are cautare patriotismul. De ce se zbate sa fie presedintele unei tari despre care nu ii place sa vorbeasca e greu de inteles. Sau poate nu, daca iei in calcul ca de fapt vizeaza un alt mandat pentru vacantele si luxul personal. Dar cu adevarat de neinteles este de ce vrea sa fie presedintele unei tari pe care, in realitate, o calca in picioare. Si, bineinteles, de ce vrea neaparat sa fim, in continuare, sclavii unor interese care nu au nimic comun cu doleantele romanilor.

Batutul din calcaie

Presimt ca Iohannis nu va avea nicio reactie cand se vor discuta politicile de migratie. Va fi de acord cu totul, caci nu poate depasi cadrul promisiunilor facute Angelei Merkel. Nu ii va tresari niciun muschi daca discutiile se vor apropia periculos de mult de blocarea fondurilor pentru Romania, daca nu respecta valorile europene. Nu stiu ce intelege inca presedintele romanilor prin valori europene, dar in tara se vede ca, de fapt, trebuie sa pocnim din calcaie cand ni se ordona sa stam in pozitia de sluj in fata unor disperati dupa putere.

Juncker a recunoscut ca statele nationaliste nu vor fi privite cu ochi buni

Summit-ul de la Sibiu promite sa fie o gulguta despre bunastare, libertate, repectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. In realitate, se va discuta despre flatulenta vacilor, care pune in pericol aerul european, despre femeile care se cred barbati, despre baieteii care trebuie sa mearga la scoala cu sortulete, despre libertatea de face sex cu mamaie din groapa sau cu cainele vecinilor. Iar lucrurile astea nu pot incapea intr-o cronica, termenul e prea banal pentru ifosele sasului mecanic ajuns presedinte printr-un accident electoral. Lui ii trebuie o Kronika, sa iasa in evidenta cu ceva. Macar cu asta.

author avatar
Valentin Boeru
2.530 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger