AcasăNewsSi UDMR sustine comasarea alegerilor invocand economii la buget

Si UDMR sustine comasarea alegerilor invocand economii la buget

Dupa PDL, si UDMR a anuntat ca sustine ideea comasarii alegerilor parlamentare cu cele locale, invocand ca argument economisirea banilor necesari desfasurarii celor doua campanii electorale. UMDR recunoaste, insa, ca, din punct de vedere tehnic, comasarea intampina o serie intreaga de dificultati, implicit dizolvarea Parlamentului.

„Din punct de vedere al Constitutiei, este mult mai usor sa impingi alegerile locale pana in toamna decat sa aduci alegerile parlamentare in vara, fiindca aceasta ar insemna dizolvarea Parlamentului, care nu este un lucru foarte usor”, a explicat Kelemen Hunor.

Desi PDL a lansat public aceasta varianta, Kelemen Hunor sustine ca este o idee mai veche a UDMR: „Am atins acest subiect si intr-o sedinta a Coalitiei si noi am spus ca, din punctul nostru de vedere, este o solutie buna. Chiar noi, mai demult, am propus acest lucru, chiar in 2008, si unii au sustinut, altii nu au sustinut. Acum nu vreau sa spun cine a sustinut si cine nu”.

La fel ca si PDL, Hunor a invocat economiile  care vor fi facute la buget: „Este o chestiune economica, financiara. Faci o singura campanie si, din acest punct de vedere, pentru toata lumea este foarte limpede ca, in astfel de situatii, de criza financiara si economica, o singura campanie electorala inseamna o economisire, atat in ceea ce priveste bugetele locale, cat si bugetul national. Din acest punct de vedere trebuie sustinută o astfel de initiativa”.

Liderul UDMR crede ca vor fi impuscati doi iepuri dintr-un foc  – se fac si economii bugetare, iar prezenta la vot este mai mare. In plus, el spune ca viitorii candidati vor avea posibilitatea sa aleaga daca vor sa mearga in Parlament sau in administratia locala.

„Intentia noastra este sa fie participare cat mai larga la alegeri, indiferent daca vorbim despre alegeri locale sau parlamentare. De obicei, la alegerile locale participarea este mai buna. Daca o comasare a acestor doua alegeri inseamna o mobilizare mai buna, eu cred ca am atins scopul de a asigura o participare cat mai larga la alegerile locale si parlamentare”, a spus Kelemen Hunor.

 

 

author avatar
Cornelia Draghici
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger