AcasăNewsȘi România cere activarea articolului 4 din Tratatul NATO. Anunțul ministrului de...

Și România cere activarea articolului 4 din Tratatul NATO. Anunțul ministrului de Externe

Bogdan AurescuȘi România cere activarea articolului 4 din Tratatul NATO. Anunțul ministrului de Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunță că România cere consultarea aliaților din NATO în urma atacului declanșat de Rusia asupra Ucrainei. Mai exact, este vorba despre activarea articolului 4 din Tratatul NATO, care presupune că unul dintre aliații Alianței Nord Atlantice se află în impas și are nevoie de ajutor în caz de mai rău.

„În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, am instruit Misiunea României la NATO să ceară împreună cu alți Aliați activarea art. 4 din Tratatul de la Washington – care stabilește un mecanism de consultare între Aliați – cu privire la impactul situației actuale asupra securității Aliaților”, transmite Aurescu, într-un mesaj postat pe Twitter.

Joi dimineață, Polonia și țările baltice – Estonia, Letonia și Lituania – au cerut consultări NATO în temeiul articolului 4 al Alianței.

Premierul estonian Kaja Kallas a declarat că invazia Rusiei în Ucraina reprezintă o „amenințare pentru întreaga Europă”.

„Agresiunea pe scară largă a Rusiei este o amenințare pentru întreaga lume și pentru toate țările NATO, iar consultările NATO privind consolidarea securității Aliaților trebuie inițiate pentru a implementa măsuri suplimentare pentru asigurarea apărării Aliaților NATO”, a spus Kallas. „Răspunsul la agresiunea Rusiei este unitatea”.

author avatar
Andreea Vlad
752 afisari

6 COMENTARII

  1. Un tampit! Sa-si trimita familia sa lupte pentru Ucraina. Cine a facut rahatul sa-l spele.

    • Din pacate Da.
      E cumpana istorica a generatiilor noastre.
      Sa intetim si rugaciunea. Dumnezeu asculta rugaciunile romanilor.

  2. Bai jidanule de Aurstein, bai tembelule ipocrit, bai pitikule minuscul la broskoiul Kermit, du-te si lupta pentru maretul popor salbatic din Ukro-nazia, da-ti odata viata pentru salbaticii aia ordinari, ca oricum nu mai ai pentru ce sa traiesti !! Ha ha ha 🙂 Bai, numai de acum incepe distractia adevarata, o sa vedeti ca cei 2 ani de teroare plandemica o sa fie nimic pe langa ce o sa faca idiotii astia de la Bukale, e clar ca totul o sa se termine intr0o mare baie de sange, chiar la Bukale !! Care aveti pentru ce mai trai, e bine sa aveti si alte planuri, in afara de a va oferi ca si carne de tun pe frontul de est !! Acum o sa se vada ca aia cu adevarat inteligenti o sa ramana in vaiata, si mai ales ne-vaxxinati in cap, iar toti prostii si cobaii fazani si-o vor lua in mana, la propriu !! Ha ha ha 🙂 Bai Aurstein, mai baga niste dume de-ale tale de ipocrit ordinar, sigur o sa si le creada cineva !! Deja toti stiu ca mercenarii americani si francezi ce ia-ti chemat sunt acolo la voi in colonia esuata bananiera sa va apere de furia poporului, asa ca lasa vrajeala, ca tot in streang o sa ajungi, bai pitikottule trabukar de rahat !! ha ha ha 🙂 Tik-tok, tik-tok 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger