AcasăNewsSi Portugalia mareste taxele pentru bogati

Si Portugalia mareste taxele pentru bogati

Dupa Franta, si Portugalia decide cresterea impozitelor pentru cei bogati cu 2,5%. Mai exact, este vorba despre cei care castiga peste 150 de mii de euro pe an si care plateau pana acum impozite de 46,5%.
Executivul condus de Pedro Passos Coelho a crescut cu 3% impozitele pentru companiile care au beneficii mai mari de 1,5 milioane de euro/an, in incercarea de a reduce deficitul bugetar la 0,5% pana in 2015.
Portugalia a incheiat un acord cu FMI si Uniunea Europeana asupra unui program de salvare de 78 de miliarde de euro, cu o durata de trei ani.
Si guvernul francez a impus un impozit suplimentar, de 3%, pe veniturile anuale mai mari de 500.000 de euro, in cadrul unui pachet de masuri ce vizeaza reducerea deficitul tarii cu 12 miliarde de euro in urmatorii doi ani.
Masura a fost luata dupa ce unii dintre cei mai bogati oameni din Franta au cerut Guvernului sa rezolve problema deficitului crescand taxele pentru cei bogati.
Acestia au explicat ca au beneficiat de pe urma sistemului francez si ca, atunci cand finantele publice si accentuarea deficitului „pun in pericol viitorul Frantei si Europei, iar Guvernul cere tuturor solidaritate, pare necesara o contributie” a oamenilor bogati.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger