AcasăNewsSi Mircea Geoana se opune TVA-ului de 20%: "In 2010 s-a actionat...

Si Mircea Geoana se opune TVA-ului de 20%: „In 2010 s-a actionat brusc si brutal, nu gradual”

Dupa ce Calin Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE, a anuntat ca este impotriva scaderii TVA la 20% si vrea TVA de 19%, si Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, a anuntat ca este de aceeasi parere.

Initial, parlamentarii au stabilit ca, prin noul Cod Fiscal, TVA sa scada de la 24% la 19%. Dupa negocieri purtate cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca TVA-ul va scadea de la 24% la 20% si nu la 19%.

Anuntul lui Ponta nu le-a cazut bine unor politicieni cu nume. Primul care a iesit la rampa a fost Calin Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE. Acesta a precizat ca, daca TVA nu scade la 19%, „ALDE nu va mai vota Codul Fiscal”.

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, a afirmat si el ca isi doreste un TVA de 19%. Motivul invocat de Geoana este cat se poate de simplu: „In 2010, cand s-a trecut de la TVA de 19% la TVA de 24%, nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un soc. O masura de corectie brutala”.

Geoana este de parere ca noul Cod Fiscal ar trebui sa prevada si „redistribuirea reducerii CSA in mod egal intre angajati si angajatori. Pentru ca Romania este tara europeana care are una dintre cele mai inalte cote de impozitare a muncii”.

author avatar
Cristi Ionita
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger