AcasăNewsSi Ministerul Economiei sustine Rosia Montana. Proiectul asteapta autorizatia de mediu

Si Ministerul Economiei sustine Rosia Montana. Proiectul asteapta autorizatia de mediu

Captura foto Antena3

Ministerul Economiei doreste exploatarea zacamintelor de la Rosia Montana, dar problema este acum obtinerea autorizatiei de mediu de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care vrea sa deruleze acest proiect.

Captura foto Antena3

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, a declarat ca „apoi vom vedea exploatarea in sine”.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti ca „Rosia Montana este ca povestea cocosului rosu, care nu se termina niciodata” , si ca, daca un stat acorda o licenta in 2007-2008 o face pentru ca acolo sa fie minerit cum a fost de 2.000 de ani, iar acel minerit sa corespunda celor mai inalte standarde UE, potrivit Mediafax.

Si presedintele Traian Basescu a declarat ca proiectul de exploatare a aurului a stat ingropat din 1997 din cauza lasitatii politicienilor, care „nu au vrut sa ii doara capul”.

Seful statului s-a declarat in favoarea derularii proiectului minier, spunand că „orice tara care are resurse trebuie sa le foloseasca”.

RMGC este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social, in timp ce statul roman controlează 19,31% din actiuni, prin firma Minvest Deva, iar alti actionari cumulează 0,23% din titluri.

In spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

Citeste si:

Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a demisionat!

Protestatarii de la Cotroceni ii dau presedintelui “cartonas rosu” pentru sustinerea proiectului Rosia Montana

Basescu acuza “lasitatea” politicienilor

176 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa speram ca ministerul Mediului va oferi aprobarea cat mai curand, pentru ca de 14 ani asteptam o hotarare definitiva in acest proiect. Cu cat intarziem o decizie, cu atat pierdem mai mult.

  2. Ma bucur ca acest proiect a primit aprobarea din partea ministerului Economiei. probabil, si-au dat seama ca nu se pot refuza crearea a 3600 de locuri de munca sau influenta pozitiva pe care o va avea aceasta investitie in zona, pentru firmele mici si mijlocii care activeaza in acest teritoriu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger