AcasăNewsSi Iuliu Muresan a ajuns in fata procurorilor

Si Iuliu Muresan a ajuns in fata procurorilor

Dupa fostul patron al clubului, si actualul presedinte al CFR Cluj a ajuns, in aceasta dupa-amiaza, in fata procurorilor Antimafia din Cluj.

Negand ca ar avea cunostinta despre cele vehiculate in privinta cauzei aflate in plina ancheta la DIICOT Cluj, Iuliu Muresan a precizat, ca raspuns la una dintre intrebarile reporterilor aflati in fata institutiei, ca a venit la discutiile cu procurorii in calitate de „invitat”. „Ce sa va spun, intrebati-ma de Cupa, daca vreti (…), dar la iesire”, a declarat Muresan, inainte de a intra sa discute cu anchetatorii.

Va reamintim ca inca de la primele ore ale zilei s-a aflat ca procurorii DIICOT clujeni au facut nu mai putin de 20 de perchezitii atat in Capitala, cat si in orasul amintit, ca aceste verificari au fost urmate de mai multe audieri. Dar si ca se fac cercetari, in rem, cu privire la suspiciuni de delapidare si spalare de bani.

Din comunicatul DIICOT aflam ca procurorii au „suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008 – 2013 mai multe persoane, avand atributii de gestiune sau administrare in cadrul unei societati comerciale care detine un club sportiv, si-au insusit suma  de 8.485.682 euro din patrimoniul respectivei societati”, dar si ca „activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seichelles) controlate faptic de catre un membru al grupului. Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite  pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte”. Totodata, anchetatorii DIICOT au mentionat si ca „faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA”.

83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger