AcasăNewsȘI-AU ARĂTAT FRICA

ȘI-AU ARĂTAT FRICA

O mână de oameni, căci nu suntem decât câțiva, a reușit să dea frisoane unui întreg sistem. Iar când spun SISTEM mă refer la un angrenaj imens, ale cărui tentacule se întind peste tot. SISTEM înseamnă GUVERNARE, înseamnă PUTERE, înseamnă TOT ce se poate controla. Și chiar controlează, având oameni și instituții peste tot. Este o mașinărie orwelliană care, la nevoie, poate controla fiecare cuvânt. Doar gândurile nu ni le poate controla agregatul ăsta.
„Național”, așa cum mai spus, nu a intrat în categoria celor pe care Guvernul să îi poată cumpăra. Sub nicio formă. Deja era un serios semnal de alarmă pentru cei instalați vremelnic în moțul piramidei. Un ziar care nu execută comenzi nu este văzut ca un ziar bun și, implicit, nu poate fi un partener al Puterii. Partener este un fel de a spune, căci, în realitate, cu căpăstrul aruncat în cap devii și tu o rotiță din SISTEM.
Un ziar independent, cu oameni care nu dau înapoi și își susțin opiniile, e ca o bombă amorsată. Articolele publicate au declanșat, nu o dată, senzorii de alarmă ai Puterii. Deranjul a fost imens de fiecare dată, indiferent de numele autorului care l-a provocat. Pincipiul „Punct ochit, punct lovit”, prin care îi luam în vizor, a funcționat perfect până în clipa în care s-a luat hotărârea că trebuie să ni se închidă gura. Nu puteau să ne anihileze blocând conturile colegilor și al meu. Era prea puțin. Așa le-a venit ideea celei mai mari samavolnicii pusă la cale împotriva presei din România. Cazul este unic.
Ce au făcut? A fost mobilizată armata de postaci tefeliști-peneliști-#rezist, aflată în solda SISTEMULUI. E bine de știut că organizarea și fondurile ei sunt uluitoare. În seara de 23 iulie s-a dat ordinul. Până a doua zi dimineață s-au trimis pe Facebook peste 10.000 de raportări de „conținut neadecvat”, noțiune vagă altminteri, venite din toată țara. Trebuia din toată țara pentru a se demonstra că nu este doar un caz singular sau e vorba de situații răzlețe. Au fost și reclamații de pe alte continente, pentru a da savoare măgăriei, deși toți știm că pe românul plecat afară nu-l mai interesează decât traiul lui de acolo, nu și ce se întâmplă în țară. Excepție fac doar cei prinși în același SISTEM, care au sarcini precise.
Ziarul nu putea fi interzis. Le-a fost frică. Și atunci, Puterea a apelat la varianta cu ștergerea domeniului de pe Facebook. Guvernanții știau că, de exemplu, 60.000 de cititori la prima mână înseamnă aproape 180.000 de oameni care iau la cunoștință de conținutul unui articol. După 24 de ore numărul lor crește exponențial. Exact aici au lovit, scoțând „Național” de pe Facebook.
Ne-am repliat și am trecut pe Rețeua-Românească.Live. Asta i-a scos din minți și au încercat și acolo cu aceleași mizerii. Nu au avut prea mult succes, pentru că Rețeaua este doar un filtru între „Național” și cititori.
Ce trebuie să rețineți? Facebook nu este o entitate după cum poate își închipuie mulți. Nu ai cu cine să te cerți la telefon, nu are adresă electronică. Este doar un robot care reacționează la cuvinte-cheie sau înregistrează plângerile, ca în cazul de față. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât sună mai tare alarmele și se iau măsuri după ați văzut. A fost tactica folosită de SISTEM pentru a ne pune căluș. N-a ținut, pentru că am apelat la un grup de specialiști care, într-un final, ne-au deblocat.
Problema însă rămâne. Ce fel de Guvernare duci dacă apelezi la manopere de cea mai joasă speță? Ce fel de Putere ești dacă nu poți conduce decât prin faultarea celor care nu-ți cântă în strună? Mai e nevoie să spun și de unde a plecat ordinul de a ni se închide gura? Nu cred, deja lumea a început să se dumirească. Un singur lucru le-a reușit, deși nu asta au urmărit. Au arătat cât le este de frică. Și nu suntem decât câțiva.
Mulțumiri ziaristului Victor Roncea, singurul care ne-a sprijinit în demersurile pentru revenirea la normalitate. Singurul. Mie mi se părea că suntem mai mulți. M-am înșelat.
author avatar
Valentin Boeru
995 afisari

12 COMENTARII

  1. BRAVO BOERU,NAȚIONAL ȘI RONCEA ! TOT ÎNAINTE DA-ȚI ÎN EI ! Pe ei pe adevărații corupți ! Ei sînt cei mai corupți din ROMÂNIA dar au imunitate în fața legii,ILEGAL conferită de DNA,procurori,judecatori,poliție și min,,justiței acest Predoiu care nu are cunoștințe elementare de drept.!

    • Național nu este genul de ziar care să se teamă. Jurnaliști mai hotărâți ca cei de acolo nu găsești în presa românească. Sunt din categoria celor care nu acceptă „poziția ghiocelului”.

  2. Domnilor ziariști, faptul că sunteti „greu de ucis”
    vă onorează!
    Iar nouă, cititorilor, ne redă încrederea și speranța că încă nu e totul pierdut.
    Felicitari, oameni curajoși!

  3. National;Justitiarul;Cotidianul și tot ce poartă marca JOS IOHANNIS este ceea ce trebuie susținut sa existe.
    Bravo ca scrieti -Bravo ca citim!

  4. Marcu , Cristina Tanasescu , Anonymous , Olga si Multi romani anti sunt pseudonime de la acelasi I.P din Transnistria , troll-ul stalinist tembel CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , rusinea propagandei staliniste in National si Cotidianul !

      • Ce bou sunt , am uitat sa mentionez ca EU NU SUNT ROMAN DIN TRANSNISTRIA , la scoala am scris cu litere chirilice , romana am invatat-o dupa ureche cand ma jucam turca cu copiii romanilor , ucrainienilor si evreilor la Rabnita

  5. ” Multumiri ziaristului Victor Roncea , SINGURUL care ne-a sprijinit in demersurile pentru revenirea la normalitate (?) . SINGURUL . MIE MI SE PAREA CA SUNTEM MAI MULTI . M-AM INSELAT ”(ca deobicei ) ! Ziare.com , miercuri , 03 decembrie 2014, ora 13:29 : ” Hackerii au reusit sa sparga e-mailul unuia din asistentii lui Alexandr Dughin , ideologul ” Noii Rusii ” si sa expuna metodele prin care acesta strange , inclusiv in Romania un grup de ” prieteni ai Rusiei ” . In lista de ”prieteni din Romania ” se regasesc Ion Iliescu , Adrian Nastase , Dan Puric si VICTOR RONCEA ( POZITIA 10 IN LISTA ), JURNALIST , SEFUL WEBSITEULUI DE STIRI ZIARISTII ONLINE . Sarmane Boer , coboara cu picioarele pe pamant din turnul de fildes , viata nu e cum ti se pare , viata e mult mai dura decat crezi !

  6. In timp ce Tache alearga , se zbate , are surse , investigheaza , Boeru filozofeaza la cai verzi pe pereti si-l injura zilnic pe Iohannis , a sarit de 5 mii de articole ” cu dedicatie ” pentru Presedinte . Boerule , lasa clocitul la umbra si intra in viata reala , pana si baba Leana care sta la claca stie ca trebuie sa puna ceva pe foc si pe masa ca-i umfla cocoasa barbat-su cand vine cu tractorul de la camp .

  7. AK-24 , ieri , 31 iulie 2020 : ” SCANDAL SI INTRE COMUNISTII DIN ROMANIA . UNIUNEA TINERETULUI COMUNIST A FOST DATA AFARA DIN PARTIDUL COMUNIST DIN ROMANIA !”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger