AcasăNewsŞi-a dat seama că a făcut o gafă? Ludovic Orban dezminte o...

Şi-a dat seama că a făcut o gafă? Ludovic Orban dezminte o eventuală măsură anti-COVID

Ludovic OrbanŞi-a dat seama că a făcut o gafă? Ludovic Orban dezminte o eventuală măsură anti-COVID

Premierul României a lăsat de înţeles sâmbătă, într-o declaraţie pe care a făcut-o la Iaşi, că ar putea introduce măsura restricţionării liberei circulaţii pe timpul nopţii, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus.

Premierul a spus, aşadar, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2. Orban a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură în condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare„, a zis, sâmbătă, Orban.

Prim-ministrul se pare că s-a răzgândit

Ludovic Orban a revenit, duminică, asupra declaraţiilor făcute, când a anunţat că autorităţile evaluează posibilitatea restricţiilor de deplasare pe timp de noapte. Duminică, Orban a spus că autorităţile sunt „departe” de adoptarea oricărei restricţii suplimentare.

Nu vă grăbiţi, suntem în evaluarea eficienţei măsurilor introduse la depăşirea diferitelor praguri (…) Suntem în evaluări referitoare la orice altă măsură care să reducă riscul de răspândire dar, deocamdată, suntem departe de a lua vreo decizie cu privire la vreo restricţie suplimentară„, a spus Orban.

Duminică s-au raportat 3.855 cazuri noi de COVID-19

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 6.391 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

author avatar
Andrei Ștefan
381 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere că Ludovic Orban ar trebui să priceapă că medicina este îndeosebi socialistă, Constituția constatând existența statului social, iar mulți dintre medicii cu experiență candidând pentru socialiști, ?
    Probabil și un efect și al atacurilor împotriva partidelor și indivizilor de stânga și al „canibalizării politice” afirmată de Valeriu Stoica prin 2008 .?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger