AcasăNewsShakira, audiată în procesul penal de evaziune fiscală

Shakira, audiată în procesul penal de evaziune fiscală

Cântăreaţa de origine columbiană Shakira a fost audiată joi, timp de aproximativ o oră şi jumătate, în procesul penal de evaziune fiscală.

Ea a ajuns la Esplugues de Llobregat (Catalonia), puţin înainte de ora 10.00, şi a evitat presa intrând în clădire printr-o parcare privată, închiriată de avocatul ei.

Judecătoarea care se ocupă de caz a dat „un ordin expres” ca artista să intre în incintă ca orice altă persoană anchetată sau martor.

Shakira este acuzată că a păgubit statul spaniol cu 14,5 milioane de euro.

Ea s-a prezentat la proces însoţită de consilieri, avocaţi şi agenţi. Artista răspunde pentru şase delicte faţă de trezoreria spaniolă.

Potrivit raportului Procuraturii, între anii 2012 şi 2014, Shakira locuia la Barcelona, având o relaţie stabilă cu fotbalistul Gerard Piqué iar impozitele trebuiau plătite aici. În schimb, cântăreaţa susţine că avea reşedinţa în Bahamas.

Conform plângerii Procuraturii, consilierii ei au creat o asociaţie în paradisuri fiscale, pentru a ascunde veniturile.

În decembrie 2018, Shakira Isabel Mebarak Ripoll a informat, printr-un comunicat, că „a îndeplinit toate obligaţiile tributare şi nu datorează nimic trezoreriei spaniole”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
210 afisari

4 COMENTARII

      • Ai dreptate și ai expus un punct de vedere cinstit. Dar poți citi și printre rînduri, ca să zic așa… 😉

  1. Parca e vina ei. Uite avocatii aia si consilierii nu au citit adrese sa plătească fiscul?Ca nu e un impozit de 200 de Roni ca la mine. E vorba de cu totul si cu totul alt fel de milioane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger