AcasăNewsSfinții politici ai Pro România

Sfinții politici ai Pro România

Dacă nu trădează, Ponta nu e el

Mihai Tudose și Victor Viorel Ponta. Doi băieți de treabă, cu bună creștere și educație aleasă. Primul, voleibalist în tinerețe. Al doilea, baschetbalist printre picături și mai mult din tribună. Jocuri de echipă, căci în echipă se fac paradelile politice. Pricepuți ca nimeni altul să tragă spuza pe turta lor. Sau pe turta celor care i-au convins că sunt geniali, că destinul lor e să ajungă premieri, și au ajuns, după care i-or fi înălțat în grad. Dacă nu, înseamnă că i-au mai lăsat la dospit în aluat de patriotism prefabricat și îi vor scoate când e masa gata.

Dacă nu trădează Ponta nu e el

Se pare, însă, că ora mesei a sosit. După o scurtă hibernare în devotament politic, Tudose a scos nasul și a început să emită maxime. La fel de spirituale ca cele din vremea în care confunda Guvernul României cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Brăila, unde nu era nevoie să-ți ștergi pe picioare CV-ul, la intrare.

Cu cioara vopsită

Forfotă mare prin toate cotloanele politice, zilele astea. Fiecare vrea ceva de la altcineva, dar adresantul ba nu-i deschide ușa, ba îl trimite la conversație cu căsuța poștală a telefonului. Fiecare are nevoie de ceva, dar interlocutorul ori îi răspunde că are treabă, ori că nu e casă de credit politic. Cât de mult poate încerca PSD o apropiere de Pro România în condițiile astea? Oricât vrea el, dar nu-i garantează nimeni că se rezolvă ceva. Mihai Tudose, fostul premier cu riduri pe frunte și în exprimare, o știe pe-a lui.

Mihai Tudose artizanul guvernării prin servicii

PSD a ales să meargă pe un drum, fără noi, spune el, acum s-o vedem pe Dăncilă câți social-democrați o votează. Greu de cuantificat, dar ce l-o face pe Tudose să creadă că Pro România îi poate furniza chiar atât de multe voturi încât să o propulseze în cel de-al doilea tur al prezidențialelor, ba chiar să și câștige? Exact cum bănuiam și scriam ieri, Ponta & Tudose își plătesc polițele. Uitând, bineînțeles, că nu PSD are vreo vină că jucau la două capete. PSD poate e de vină că i-a prins pe amândoi cu cioara vopsită.

Curat ca lacrima

Chiar așa de repede a uitat Mihai Tudose fițele de fecioară făcute în timpul guvernării lui? Putea să stea PSD și-n freza lui Codrin Ștefănescu, el făcea ce-i dictau legăturile strânse cu niște cetățeni care îi roteau astrele deasupra capului. Departe de mine gândul de a-l acuza de legături neprincipiale, ca politician, cu tot soiul de îngalonați din SRI, SIE sau cum s-or mai numi prăvăliile astea. Dar nu-mi iese din cap că Dragnea, întrebat cine și cum l-a adus pe Tudose pe scaunul de premier, a spus-o cu gura lui că i-a fost impus de servicii.

Rupt de PSD Tăriceanu va fi lăsat cu ochii în soare de Ponta

Vai de mine, fără să știe Iohannis? Sau și el e amestecat în ciorba asta pe care nimeni n-are curaj s-o strecoare? Nu pot să cred, el e mai presus de orice bănuială, nici măcar nu știe ce e ăla SRI. Scurtă memorie pare că are Mihai Tudose. Și eu care voiam să-l întreb de comisioanele pentru podul de la Brăila, alea de la japonezi. Sau despre fiica lui, despre care se aude că e amestecată în afacerea cu parcul de eoliene. Hai că nu e grav, bre, domnu’ Tudose, nu-i cazul să vă feriți, trebuia să sufle cineva în morile de vânt ca să se învârtă.

Și tu, Victore?

Victor Ponta nu se compară însă cu Mihai Tudose. Este sfințenia întruchipată. Că mai trădează și el un partid sau oamenii care îi acordă încredere nu cred să fie o problemă. În Biblia revizuită, pe care a studiat-o la cursurile de perfecționare de la știe el unde, trădarea nu este prevăzută.

Viorica Dăncilă la un pas de a rămâne fără sprijin

Nu e nici măcar o faptă care te descalifică moral, poate că este o necesitate. Fostul meu coleg Florian Bichir, analist și jurnalist cu condeiul greu, scria că Ponta  „și-ar dezamăgi profund electoratul și i-ar dezamăgi și pe oamenii din sistem, care i-au oferit consultanță și nu numai, dacă, la capătul acestei aventuri politice, concluzia ar fi că tot ceea ce a făcut el în calitate de om politic a fost să se răzbune pe Liviu Dragnea”. Simt nevoia să nuanțez, fără să mă îndepărtez de subiect. Victor Ponta nu poate dezamăgi chiar așa de ușor, orice s-ar spune. El dezamăgește doar când nu trădează.

Și pe nașu’ cum rămâne?

Mihai Tudose și Victor Viorel Ponta. Doi oameni cărora, spuneam, li s-o fi spus că sunt geniali. Atât de importanți în arhitectura politică încât nici dacă partidul le-ar cere nu vor să fie candidații Pro România la prezidențiale. La Mihai Tudose e sigur, după aroganța zugrăvită pe chip și strecurată în voce. Ponta nu se grăbește, încă mai așteaptă să vadă ce efect au sfaturile lui Adrian Năstase către Viorica Dăncilă. Alea cu alianța, cu ALDE, cu Pro România. Și, dacă e să se lege ceva, cu atât mai bine. Îi poate trăda pe toți fără nicio reținere. Cred că dacă l-ar întreba cineva ce contează mai mult, PSD, ALDE sau Pro România, Victoraș ar răspunde senin: George Maior, nași-miu. Și ălălalt, Gabi Oprea.

author avatar
Valentin Boeru
2.873 afisari

6 COMENTARII

  1. ACESTI BUNI SAMARITENI CE MAI VOR DE LA POLITICA PSD SIAU LUAT TOT CE DOREAU CU PSD AMBII PRIM CANTARETI SRII ;EUROPARLAMENTARI CA ALTFEL NICI NU VISAU LA ASA BANET lau sapat pe dragnea trebue sa dea inapoi aceste beneficii si mai este ceva PISOIASUL SA AIBA GRIJA CUM VA BEA TRASCAUL LA BRUXELES CU TUDOSE CA VA FACE NASUL LA FEL DE MARE trebue sal intrebe pe BASINESCU CUM SE PUNE INTAI GHEATA SI APOI WISIKIUL sau invers .

  2. Fix așa: contează foarte mult, in toate cele sunt și în cele ce mâine vor rade la soare” nașii lui: George Maior și Găbiță Ooo Prea!

  3. Haos total pe esicherul politic al stangii , PSD la un pas de implozie . . Profesorul de drept constitutional Ioan Stanomir intr-un interviu pentru Ziare . com publicat astazi : ” PSD trebuie impiedicat sa aiba accesul la Presedintie . ESTE UN PERICOL MORTAL PENTRU DEMOCRATIE . Orice ipoteza in care PSD CONTINUA SA FIE LA GUVERNARE REPREZINTA O CATASTROFA PENTRU ROMANIA . PUNCT . Aceasta este chestiunea fundamentala – PSD TREBUIE IMPIEDICAT SA AIBA ACCESUL LA PRESEDINTIA ROMANIEI SI , IN AL DOILEA RAND , PSD TREBUIE SA PIARDA ALEGERILE LOCALE SI PARLAMENTARE .”

    • Intr-adevar trebuie impiedicat sa ajunga la guvernare ca inca nu ati furat tot din Romania. Ati distrus aceasta tara si dati vina pe PSD.

  4. Eu , Maxim Maximorum , etalon de prostie si fudulie , mentionez ca , in ultimii 30 de ani , PSD nu a fost decat 25 de ani la guvernare si nu si-a facut plinul . PSD = interes personal si de grup , populism , demagogie , coruptie , nepotism , generator de saracie si mediocritate .

  5. SE PARE CA AI DREPTATE maximorum SA FACEM BILANTUL -NASTASE 4 CASE; IOHANIS 6 CASE;CONSTANTINESCU TIGARETA 1 si2, BASESCU FLOTA, VILA MIHAILEANU;UDREA MILIOANE EU;BULDOG 700.000eu;ION OLTEANU 900.000eu, OLTEANU BNR 1000.000eu ;ASTIA SANT PESTII MARI dar nu toti PSDISTI singurul care a esit prost din afacere a fost ILIESCU EL NEAVAND COPII FRATI SI NEAMURI ,Plevusca ESTE MULT MAI MULTA ASA CA TOTI AU PUS BOTUL LA DISTRUGEREA ROMANIEI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger