AcasăNewsSfidarea Europei

Sfidarea Europei

Toata lumea minte, numai Codruta si Europa au dreptate

Oricat de frumos ne-am purta, Coanei Europa ii pute cand vine vorba de Romania. Degeaba ne stergem pe botine la intrare, degeaba ne spalam pe maini, Europa ne vede tot cu ghetele namolite si cu unghiile murdare. Laudele pe care ni le adreseaza, destul de putine, nu sunt adevarate. Fac parte din mecanismul diplomatic si pervers al celor care detin puterea. Pe de o parte ni se strecoara cateva vorbe dragute, nu multe, ca sa nu ni se suie la cap, iar pe de alta suntem luati la palme. Juncker o incurajeaza pe Vorica Dancila s-o tina tot inainte, ca stie ce are de facut, dar dupa cortina apare Timmermans care bate cu pumnul in masa ca justitia a luat-o razna.

Toata lumea minte numai Codruta si Europa au dreptate

Dupa cum arata, nu prea am motive sa cred ca binele pe care Uniunea Europeana ni-l vrea este ceea ce noi am avea nevoie. Binele ei inseamna sa facem cum vrea ea fara sa mai cracnim. Poate am avea si noi dreptul la o opinie. Sigur, va spune Coana Europa, doar suntem parteneri egali, dar de facut, faceti cum spunem noi. Stim noi mai bine de ce.

Cine are curajul sa recunoasca?

Tudorel Toader si-a informat toti omologii europeni cu privire la Codruta Kovesi. A dezbracat-o de necunoscute, in caz ca mai existau, si apoi a oferit-o goala pe tava acestora. Imaginea ei nu mai corespundea cu cea pe care mai marii Europei, dar si cei din spatele lor s-au straduit si se straduiesc sa o promoveze. Presa aservita intereselor progresiste a percutat imediat si a descris o Kovesi erou, o Kovesi pedepsita de regimul de la Bucuresti pentru ca a luptat impotriva coruptiei, o Kovesi pusa la punct cu blocarea ascensiunii ei spre functia de procuror-sef al Parchetului European. Nu a contat ca modul in care Laura Codruta Kovesi si-a prezentat activitatea si rezultatele in Parlamentul European nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, totul fiind o minciuna crasa, doamnele europene ciclotimice s-au lasat patrunse de sensibilitate si au uitat ca trebuie sa fie impartiale. Ca dupa aceea s-a vazut si cati din Comisia LIBE au simpatii sorosiste ascunse prin Partidul Popular European e o alta poveste. Una in fata careia nu-ti mai ramane decat sa te intrebi daca doar dubleaza niste banuieli sau chiar este generata de interesele pe care nimeni nu are curajul sa le recunoasca. Vreti sfidare si mai mare? Eu zic sa mai asteptam, caci pare a fi doar inceputul.

Complice la palmuirea Romaniei

Laura Codruta Kovesi nu a fost demisa de la conducerea DNA pentru fapte imaginare. O demonstreaza insasi decizia Curtii Constitutionale. Management defectuos al DNA, incalcarea Constitutiei, sfidarea Parlamentului prin refuzul de a se prezenta la audieri sunt doar cateva dintre faptele retinute in sarcina ei. La o asemenea veste, Coana Europa a facut explozie, caci se vedea lipsita de omul care i-a aparat reputatia de fata buna. Cine mai avea sa protejeze interesele multinationalelor, in detrimentul firmelor romanesti? Cine mai avea sa-i puna cu botul pe labe pe cei care maraiau sau faceau scandal cand venea vorba de interesele pro-europene sau pro-americane in Romania? In mod surprinzator pentru un presedinte care ar fi trebuit sa apere pozitia Romaniei, Klaus Iohannis s-a situat de partea opusa adevarului. Nu stiu de ce am scris „surprinzator”, pentru ca, fiind vorba de Iohannis, atitudinea lui antiromaneasca nu era de natura sa mai mire pe cineva. Scuze! Ar fi fost de neinteles chiar si pentru cei mai fini analisti daca si-ar fi recunoscut complicitatea la mentinerea ei in fruntea DNA. O complicitate tacita cu Uniunea Europeana, din spatele careia isi palmuia propria tara.

Codul de legi Kovesi

Statutul de inger, de usa de biserica al Codrutei Kovesi a inceput sa se clatine serios. Anchetele extinse ale Directiei de investigare a infractiunilor din justitie au scos la iveala abuzuri greu de imaginat. Martori cu dubla sau cu tripla identitate. Pana si Mircea Negulescu, anchetatorul din o sumedenie de dosare, avea dubla identitate. Dracul a vazut procuror care sa fie si martor cu identitate protejata si acuzator! Dupa „Codul de legi Kovesi” era insa posibil, caci totul s-a petrecut cu stiinta si sub obladuirea ei. In replica acordata „Financial Times”, Tudorel Toader a aratat ca faptele pentru care Codruta Kovesi este acuzata nu reprezinta vreo razbunare a regimului de la Bucuresti. Nici nu ar avea cum. Sunt fapte pentru care exista probe, sunt declaratii de martori, in cea mai mare parte venite din partea celor pe care i-a avut in subordine. Chiar asa, toata lumea minte ca s-o infunde pe fosta sefa a DNA? Ar fi credibil, cat de cat, daca marturiile ar fi venit din partea fostilor inculpati din dosarele pe care le-a coordonat. Dar fostii colegi de ce sa vrea s-o bage la apa? Avem, deci, un procuror cercetat in doua dosare urate, cu acuzatii de luare de mita, de marturie mincinoasa, de abuz in serviciu si, cel mai grav, de constituire a unui grup infractional organizat. Conjunctura asta o face pe Kovesi de neacceptat pentru conducerea Parchetului European. Asta o spunem noi, romanii. Coana Europa, o curva care de la o zi la alta se da tot mai virgina, zice insa ca nu. E cea mai buna, dupa cum a spus Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, fiind propunerea PPE pentru sefia Parchetului European. O fi sfidare sau bataie de joc pe fata?

author avatar
Valentin Boeru
2.878 afisari

17 COMENTARII

  1. Se ” suprapun peste ” cam multe banuieli : 1. Da , Europa este sfidata de jurnalisti care au facut un cult din minciuna si rastalmacire a realitatii , afundandu-se incet si sigur in mocirla fabulatiilor . 2. Ce realizari avem la buna-purtare ? Ce ar trebui sa vada deosebit ( si nu vede ) Europa in comportamentul Romaniei in ultimii 2 ani vis-a-vis de valorile europene ? Ce minuni s-au petrecut si trec neobservate pentru a fi primiti cu onoruri si aplauze in saloanele oficiale europene ? 3. Cand un guvern se opune fatis ca un procuror roman ce a trimis capii coruptiei in judecata sa ocupe o functie importanta la nivel european NU ESTE O ATITUDINE ANTIROMANEASCA si unii isi palmuiesc propria tara ? 4. ” Conjunctura asta o face pe Kovesi de neacceptat pentru conducerea Parchetului European . ASTA O SPUNEM NOI , ROMANII .” Serios ? Care romani , e vreun rezultat al unui referendum national sau simpla betie de cuvinte si lucrurile stau complet invers ? 5. Financial Times il inghesuie pe Tudorel Toader la rubrica ” Posta Redactiei ”si il umileste publicand replica DNA in care arata ca Tudorel MINTE si ” datele pe care se fundamenteaza argumentatia domnului ministru al Justitiei nu sunt reale” Datele au fost prezentate public si se afla pe site-ul institutiilor . 6. Cum s-a situat Iohannis de partea opusa a adevarului daca a respectat hotararea CCR ? 7. Grupul infractional organizat este stabilit de un consiliu al infractorilor care selecteaza discretionar pe cine nu le convine din reprezentantii justitiei , hotul pedepseste judecatorul ? 8. Coana presa aservita nu se dezminte , ramane , de la o zi la alta , o curva ce se da tot mai virgina . O fi sfidare sau bataie de joc pe fata ? 9.Pastrand proportiile , cum credeti ca ar arata sexy , adica dezbracat si oferit pe tava publicului larg , cel ce poarta in geanta balanta la ministerul Justitiei ?

  2. da este adevarat ce spune ziaristul, numai unuii romani se lasa manipulati usor cred tot ce spun altii din afara , fara probe.

    • KATELUTA -KATY , , cand vrei sa derutezi musterii te recomanzi ”KTY” ? Epileaza-ti mustata si parul stufos de pe piept si burtica , pune-ti fustita rosie , fa o baie in Nistru , da-ti cu seu de oaie si treci la produs , tu ocupa-te de pulitica si mani puleaza-te la agatat cavaleri tomnatici pe peronul garii din Rabnita . Intra in probe mintenas , pierzi copeicute daca casti gura de-a proasta prin presa romaneasca . Regleaza siliconul din botox , se vad placile dentare si pierzi concertul de menuete la flautul zbarlit cu barba-n gusa , scumpete nazdravana … !

      • Ba, esti analfabet ca un plutonier sepepist. Si la fel de porc la bot. Da-i ma-tii cu flautul pe la bot, jigodie.

  3. Sanciozo , asta e sanchi , nici tu nu-ti intelegi interventia . Curaj , cine e nobilul , ce credinta imbratiseaza , daca merita supunere etc. Vorbesti cu umbra pe perete ?

  4. Nobilii belgieni ai ducatului de Luxemburg. Vezi tu cine ingenucheaza din senin. Nu si can deasupra gatlejului simti raceala ascutisului sabiei apasatoare. Atunci ai pupi talpile.

  5. ”ingenucheaza ” , ” can ” , ” ai pupi talpile ”. Nu esti bun de sluga , esti nescolit . Marsh la scoala !

  6. Voi neomarxisti cu aere de dreapta. Timpul vostru se scurge mai repede ca fitilul. Numai ca nu sesizati ca arderea nu va aduce nimic.

  7. Iară noi? noi, epigonii?… Simţiri reci, harfe zdrobite,
    Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
    Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
    Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
    În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
    Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

    Şi de-aceea spusa voastră era suntă şi frumoasă,
    Căci de minţi era gândită, căci din inimi era scoasă,
    Inimi mari, tinere încă, deşi voi sunteţi bătrâni.
    S-a întors maşina lumii, cu voi viitorul trece;
    Noi suntem iarăşi trecutul, fără inimi, trist şi rece;
    Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i străin!

    EMINESCU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger