AcasăNewsSfetnicul Angelei Merkel prevesteste prabusirea euro

Sfetnicul Angelei Merkel prevesteste prabusirea euro

Avertisment. Beatrice Weder di Mauro trage un semnal dealarma cu privire la viitorul euro

Elvetianca Beatrice Weder di Mauro, unul dintre cei cinci consilieri economici ai cancelarului german Angela Merkel, avertizeaza ca prabusirea euro nu poate fi exclusa.

Avertisment. Beatrice Weder di Mauro trage un semnal dealarma cu privire la viitorul euro

Cotidianul german Bild, publicatie apropiata guvernului federal, a publicat un interviu cu  unul dintre consilierii pe probleme economice ai cancelarului Angela Merkel. Economista elvetiana Beatrice Weder di Mauro sustine ca prabusirea euro nu poate fi total exclusa. Pozitia economistei germane este cu atat mai ingrijoratoare cu cat pana recent, oficialii europeni s-au abtinut sa afirme in mod public ca euro ar putea disparea.

Cancelarul Angela Merkel este unul dintre liderii UE care s-au ferit sa faca orice fel de declaratii cu privire la un eventual esec al monedei unice. Weder di Mauro sustine ca  tarile supraindatorate trebuie sa se supuna regulilor de insolventa pe termen lung,  iar celelalte tari trebuie sa reduca din datorii. Economista elvetiana are doua scenarii pentru economia Germaniei in anul 2012: fie o crestere de 0,4%, daca se reuseste mentinerea controlului asupra crizei economice, fie o scadere de 0,5%, in cazul  in care comertul la nivel mondial se va reduce.

author avatar
Arpad Dobre
419 afisari

1 COMENTARIU

  1. Moneda unica europeana poate fi pusa in circulatie si rezista numai in conditia ca un singur guvern sa conduca Europa ca si un Imperiu de preferat de la Bonn , conducerile segmentate din fiecare Tara vor slabi euro in fiecare secunda printr o slaba organizare si decizie investitionala ,investitzii incarcate cu firme parazitare constituite din membrii politici ai partidului de la putere sau de membrii familiilor politicienilor prietenilor si finantatorilor electorali !duc spre haos economic accentuat si marirea taxelor pentru oamenii simplii aflati deja in pragul disperarii !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger