AcasăNewsSfaturi pentru imbunatatirea eficientei unui semineu

Sfaturi pentru imbunatatirea eficientei unui semineu

Ar putea fi surprinzator, dar semineele cu ardere pe lemn sunt de fapt mai bune pentru mediu decat cele mai multe surse moderne de caldura.

Niciuna dintre sursele de caldura disponibile astazi pe piata, nu poate fi comparata cu aparatele de incalzire prin arderea lemnului, care permit utilizatorilor sa vada frumusetea flacarilor si sa se bucure de confortul pe care acestea il ofera.
In afara de placere si confort, atunci cand utilizati un semineu sau un termosemineu pe lemne eficient, ajutati la protejarea mediului. Datorita progreselor moderne in domeniu, a fost relansat caracterul practic al utilizarii acestor surse de caldura vechi.
Intrucat nu toate semineele sunt folosite eficient, astazi va oferim cateva sfaturi pentru a va bucura de o mai mare eficienta a semineului dvs.

Focare pentru seminee
Puteti imbunatati eficienta semineului de 10 ori instaland un focar semineu. Acest dispozitiv inteligent de ardere a lemnului este special conceput pentru transformarea unui semineu intr-o sursa de caldura mai eficienta.
Focarele pentru seminee sunt construite in mod tipic din fonta sau din otel si sunt plasate in interiorul casetei de semineu din zidarie. Partea din fata a unui focar este in mod obisnuit de sticla izolata, ceea ce va permite sa urmariti focul in timp ce va bucurati de un grad mai mare de caldura decat un foc deschis.

Lemn de esenta tare
Un alt mod de a imbunatati eficienta caminului cu ajutorul unui semineu, este prin arderea lemnului de foc potrivit. Lemnul trebuie sa fie uscat bine. Dupa ce un copac este taiat, dureaza de obicei 6 luni pana la 1 an pentru a face bustenii ideali pentru arderea eficienta.
Lemnul care produce mai putin fum arde mai tare si emite mai multa caldura.

Focuri eficiente
In mod obisnuit, exista fum atunci cand un foc este pornit si cand arde. Nu puneti prea multe busteni pe foc, ci adaugati treptat bustenii pe masura ce se formeaza caldura.

Rolul deflectorului si clapetei
Pentru o eficienta mai mare a semineului, intra in „joc“ deflectorul si clapeta.
Ce rol au acestea? Deflectorul se monteaza deasupra conului focarului si practic, nu lasa caldura sa iasa direct pe horn.
In ceea ce priveste clapeta, atunci cand aceasta este inchisa, este opturat drumul fumului spre horn. Daca este deschisa, arderea este mult mai rapida si caldura iese astfel pe horn. Practic, tineti clapeta deschisa doar atunci cand faceti focul.

Inspectia si curatarea

Cand apelati la un profesionist pentru a curata si inspecta cosul de fum, faceti un pas important in asigurarea sigurantei casei si a familiei dvs. Un profesionist certificat va elimina creozotul si va fi echipat pentru a identifica daca exista crapaturi in captuseala. Caldura care scapa prin fisuri poate provoca un incendiu in casa.
Una dintre cele mai usoare cai de a imbunatati eficienta caminului este prin curatarea acestuia. Scoateti periodic cenusa din tava inferioara si curatati funinginea din interior.

Semineele cu ardere pe lemn sunt mult mai bune pentru mediul inconjurator, fara a mentiona ca acestea sunt mai placute decat unitatile de incalzire centrala. Acum, cu costul incalzirii moderne ridicandu-se la o rata constanta, semineele cu eficienta ridicata si ecologice si sobele pe lemne au o revenire puternica.

author avatar
National
922 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger