AcasăNewsSfaturi pentru crearea unui stil vestimentar personal – ce nu trebuie sa...

Sfaturi pentru crearea unui stil vestimentar personal – ce nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba

Modul in care ne imbracam, cum ne accesorizam tinutele si ce tip de incaltaminte alegem transmite foarte mult despre noi si personalitatea noastra. De aceea, unele persoane au un stil vestimentar bine definit, stiu foarte bine ce li se potriveste si au anumite reguli de estetica si asortare dupa care se ghideaza, indiferent de sezon sau trenduri.

Insa sunt multe femei care nu pot spune ca au un stil bine definit si in unele cazuri le este dificil sa aleaga hainele si accesoriile, pentru ca nu sunt sigure ce li se potriveste. Stilul personal se construieste in timp, insa cu pasi mici poti ajunge sa te exprimi cu usurinta prin intermediul hainelor si accesoriilor. Un ajutor il gasesti pe Fashionsales.ro, un loc plin de recomandari, sfaturi si idei in materie de moda, frumusete si estetic, in general.

O sa vedem in continuare cateva sfaturi in crearea unui stil personal si a unei garderobe complete.

Investeste in articole vestimentare de baza

Pentru a crea o garderoba completa ai nevoie prima data de articolele vestimentare de baza. Acestea sunt haine care sunt considerate clasice, nu se demodeaza, indiferent de trend si pot fi asortate si purtate in nenumarate moduri. Exemple de astfel de articole ar fi camasa alba, blugi clasici, geaca de piele, geaca de blugi, un top din bumbac, tricou in dungi, rochie neagra. Poti incepe sa iti definesti stilul personal in jurul acestor tipuri de articole, sa vezi cum le poti asorta si accesoriza astfel incat sa capete o nota personala. Gasesti mai multe sfaturi legate de asortarea si purtarea hainelor pe Tendinte Moda, cu articole informative si exemple concrete.

 

Alege hainele in functie de silueta

Poate ai observat uneori ca hainele alese nu iti vin bine, chiar daca pe manechin aratau perfect. In loc sa incerci sa iti ascunzi complexele fizice, ar fi bine sa te ghidezi in alegerea hainelor, in functie de tipul de silueta pe care il ai. Ce va schimba acest lucru? Se vor accentua atuurile fizice, estomparea micilor imperfectiuni si crearea unei imagini armonioase si echilibrate. Gasesti online diferite tipuri de articole cu sfaturi despre cum sa iti alegi diferite obiecte vestimentare in functie de silueta, precum in cazul platformelor mai sus mentionate. Asa esti sigura ca de fiecare data alegi ce stii clar ca ti se potriveste, ca te pune in valoare si te ajuta sa ai incredere in tine.

Accesoriile joaca un rol important

Ai fi surprinsa sa vezi un look simplu, confortabil cat de mult este schimbat daca sunt alese accesoriile potrivite. Un alt pas esential in crearea unui stil personal este alegerea accesoriilor potrivite si integrarea lor in tinutele zilnice sau de seara. Poate iti plac mai mult tinutele intr-o singura culoare sau in nuante neutre, fara imprimeuri si alte elemente decorative, atunci pentru a le conferi o nota personala vei avea nevoie de accesorii, coliere, inele, bratari, cercei, curele, ochelari de soare, etc. Verifica site-ul Esquire pentru mai multe idei.

Asorteaza hainele cat mai simplu

Vedem femeile care sunt pasionate de moda cum combina hainele intr-un mod care ni se pare unic si destul de complicat, insa ca in orice alt proces, este bine sa incepem cu pasi simpli. Este recomandat sa incerci sa asortezi maxim doua culori in tinuta, fiind mult mai simplu si stii cu siguranta ca nu vei da gres, te poti orienta spre culori complementare, din aceiasi paleta cromatica. De asemenea, o pereche de pantofi nude va merge la orice tinuta, iar o pereche de blugi poate sa fie purtata cu orice tip de tricou sau camasa.

Stilul personal se creeaza prin experimentare de lucruri noi, prin incercarea mai mult tipuri de combinatii si texturi, pentru a vedea ce anume iti place si te avantajeaza, pentru a deveni la un moment dat un mod automat de a-ti crea garderoba.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger