AcasăNewsSfaturi de urmat in caz de cutremur

Sfaturi de urmat in caz de cutremur

Trusa de supravietuire trebuie sa, printre altele, medicamente si apa

Specialistii avertizeaza ca in Romania se poate produce oricand un cutremur major, iar cetatenii trebuie sa ia cateva masuri la indemana oricui, care pot face la momentul seismului diferenta dintre viata si moarte.

Trusa de supravietuire trebuie sa, printre altele, medicamente si apa

Teoriile potrivit carora, in caz de cutremur, ar fi bine sa ne postam in cadrul usii sau sub grinzi de rezistenta ori piese de mobilier considerate rezistente (gen banci/pupitre pentru elevi) nu mai sunt de actualitate, ba, dimpotriva, ne pot pune viata in pericol. Specialistii ne recomanda sa ne pozitionam langa zidurile de rezistenta. In plus, este total contraindicat sa utilizam scarile din imobile sau lifturile, deoarece acestea se pot prabusi in timpul miscarilor seismice. Cei care se afla in exteriorul cladirilor in momentul cutremurului trebuie sa se indeparteze de acestea, iar cei care se afla in locuinte nu trebuie sa stea in apropierea pieselor de mobilier (dulapuri, biblioteci, vitrine etc) care nu sunt prinse de pereti, plafon sau podea.

Se recomanda pregatirea din timp a unei truse de supravietuire, care sa contina apa, alimente neperisabile, medicamente, o lanterna  si un fluier.

author avatar
Arpad Dobre
1.136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger