AcasăNewsSfarsitul saptamanii vine cu avertizari de ninsori, inclusiv un COD PORTOCALIU

Sfarsitul saptamanii vine cu avertizari de ninsori, inclusiv un COD PORTOCALIU

Se anunta un nou episod de vreme rea, pe final de saptamana. Meteorologii au emis mai multe mesaje, inclusiv un COD PORTOCALIU.

In prima faza, vineri seara, incepand cu ora 19, va intra in vigoare o informare meteo de ninsori, lapovita, ploi si polei, valabila pana duminica, 16 decembrie, la ora 18. In perioada in cauza, specialistii de la ANM spun ca „aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii” si ca in noaptea de vineri spre sambata vor fi „mai ales ninsori”, in timp ce din a doua parte a zilei de sambata in Dobrogea va ploua, iar in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si local in Transilvania vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca s-a emis un COD GALBEN, valabil in intervalul 14 decembrie, ora 23 – 16 decembrie, ora 18, cand „in Banat, cea mai mare parte a Crisanei, vestul si sudul Transilvaniei, vestul si nordul Olteniei, jumatatea de nord a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali. Occidentali si de Curbura vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat consistent de zapada. Local se vor cumula 25…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp”. De asemenea, se anunta ca vantul va sufla mai puternic la munte, dar si ca in sud, sud-vest va avea, in general, intensificari de 45-50 km/h.

Nu in ultimul rand, de sambata dimineata si pana duminica la pranz, cateva judete se vor afla sub incidenta unui COD PORTOCALIU de fenomene meteo specifice iernii. Astfel, ANm transmite ca incepand cu 15 decembrie, ora 06 si pana pe 16 decembrie, ora 12, „in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. In zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h”.

sursa foto: ANM

296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger