AcasăNewsSfântul Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun

Sfântul Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun

Sfântul Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun (sursa foto: crestinortodox.ro)

În această duminică, în a treia zi de Crăciun, creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

Sfântul Ștefan a fost primul diacon din rândul celor șapte bărbați ”plini de Duh Sfânt și de înțelepciune” aleși din cadrul comunității, cu menirea de a sluji atât în cadrul slujbelor religioase, cât și de a supraveghea buna orânduială la mesele comune, potrivit Creștin Ortodox.

Propovăduitor al lui Hristos, Sfântul Ștefan a ajuns la judecata Sinedriului, fiind acuzat de blasfemie la adresa lui Moise și a lui Dumnezeu. S-a cerut uciderea sa cu pietre. Se spune că până să sfârșească, Sfântul s-a rugat, cerând iertare pentru cei care îl omorau. Sfântul a devenit primul martir al Bisericii lui Hristos, conform sursei citate.

Se presupune că trupul Sfântului a fost depus în mormântul unui creștin, dat fiind faptul că în acea vreme se obișnuia ca oamenii uciși cu pietre să nu fie înmormântați în cavoul familiei. Moaștele Sfântului Ștefan au fost descoperite în anul 415.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger