AcasăSfantul Apostol Filip, Sfantul Grigorie Palama. Inceputul Postului Craciunului

Sfantul Apostol Filip, Sfantul Grigorie Palama. Inceputul Postului Craciunului

(foto: Crestin Ortodox)

Miercuri, 14 noiembrie, este prima zi a Postului Craciunului. In aceasta zi sunt pomeniti in calendarul ortodox Sfantul Apostol Filip si Sfantul Grigorie Palama.

(foto: Crestin Ortodox)

Crestinii ortodocsi postesc, incepand de miercuri, 40 de zile inaintea marii sarbatori a Nasterii Domnului, Craciunul. In aceasta zi este pomenit si Sfantul Apostol Filip, al treilea Apostol chemat de catre Mantuitorul Iisus Hristos, pentru a propovadui cuvantul lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Filip a trecut la cele vesnice dupa ce a fost spanzurat cu capul in jos, in fata templului din Hierapolis, potrivit Crestin Ortodox.

Sfantul Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, s-a nascut la Constantinopol. La 20 de ani,  s-a retras in Muntele Athos. Cativa ani mai tarziu, a fost hirotonit preot, la Tesalonic. In 1347 Sfântul Grigorie a fost numit Arhiepiscop al Tesalonicului. In toata aceasta perioada a facut numeroase minuni, vindecand suferinzii. Grigorie Palama a trecut la cele vesnice in 1359, si a fost canonizat la Sinodul din Constantinopol, noua ani mai tarziu.

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger