AcasăNewsSfânta Elena născătoare de tâlhării din Bistrița ― camuflată în mantie călugărească

Sfânta Elena născătoare de tâlhării din Bistrița ― camuflată în mantie călugărească

O șarlatancă îmbrăcată în călugăriță din județul Galați, în vârstă de 19 ani, a reuşit să fure de la mai mulţi oameni aproape 100 000 lei, pretinzând că, în schimbul banilor, îi va ajuta pe aceştia să îşi rezolve problemele familiale prin slujbe şi rugăciuni, notează comunicatul de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Sursa foto: Facebook

Până în prezent, doi bărbaţi de 29 de ani şi 66 de ani, din localităţile Josenii Bârgăului şi Chintelnic şi o femeie de 39 de ani, din Bistriţa, au fost victimele falsei călugăriţe.

Tânăra, care se recomanda „maica Elena”, şi-a găsit țintele cu ajutorul unui anunţ postat pe internet, în care susţinea că este călugăriţă la o mănăstire din judeţul Galaţi. Sustragerile s-au comis în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2019. Maica Elena convingea persoanele pe care le inducea în eroare să depună sume de bani prin servicii de transfer rapid, iar banii reprezentau contravaloarea unor pretinse slujbe şi rugăciuni. Până în prezent, doi bărbaţi de 29 de ani şi 66 de ani, din localităţile Josenii Bârgăului şi Chintelnic, şi o femeie de 39 de ani, din Bistriţa, au fost victime ale acestui tip de înşelăciune, iar prejudiciul total cauzat este de 98.380 lei”, se arată în comunicatul IPJ.

Cei lăsați cu buza umflată au sesizat poliţia, care a deschis dosar penal, iar tânăra a fost dată în consemn la frontieră. La data de 8 iulie, falsa călugăriţă a fost depistată la punctul de trecere a frontierei din aeroportul Iaşi, fiind ulterior escortată la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud în baza unui mandat de aducere emis pe numele ei real şi reţinută pentru 24 de ore. Tânăra de 19 ani, originară din Tecuci, judeţul Galaţi, va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc