AcasăNewsSevil Shhaideh, trimisa in judecata in dosarul "Belina". Clasare in cazul Rovanei...

Sevil Shhaideh, trimisa in judecata in dosarul „Belina”. Clasare in cazul Rovanei Plumb

Fostul vicepremier social-democrat va ajunge in fata instantei, alaturi de mai multe persoane, toate acuzate de DNA in dosarul „Belina”. Cauza a fost trimisa, spre judecare, Tribunalului Bucuresti, au anuntat miercuri procurorii. In cazul Rovanei Plumb, s-a dispus clasare.

In aceasta speta, Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, este acuzata de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar au fost deferite justitiei si Ionela Stoian (fosta Vasile), acuzata, in calitate de director in cadrul aceluiasi minister, de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, vor ajunge in fata instantei Adrian Ionit Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, dar si Rodica Gusa, asistent registrator in cadrul aceluiasi Birou.

Procurorii sustin, intre altele, ca „in anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptata H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost incalcate o serie de dispozitii legale. (…) Concret, in perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, in calitate de secretar de stat, inculpata Shhaideh Sevil a initiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare si a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotarare de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum si nota de fundamentare pe care a semnat-o, in calitate de initiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor parti din Insula Belina si Bratul Pavel catre domeniul public al judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman”.

Totodata, DNA mentioneaza, in acelasi amplu comunicat, faptul ca in cazul Rovanei Plumb, deputat, s-a cerut aviz in Parlament si cum „prin hotarare adoptata in plen, Camera Deputatilor a hotarat sa nu ceara urmarirea penala a deputatei, prin urmare, fata de aceasta s-a dispus clasare”.

sursa foto: b1.ro

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger