AcasăNewsSesizarea USR si PNL pe Legea referendumului, respinsa de CCR

Sesizarea USR si PNL pe Legea referendumului, respinsa de CCR

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

Sesizarea pe care o depusesera la Curtea Constitutionala 28 de senatori de la Uniunea Salvati Romania si Partidul National Liberali privind modificarea Legii referendumului – dupa procedura de reexaminare a actului normativ – a fost analizata de judecatorii CCR in sedinta de plen de joi.

Ulterior, s-a aflat ca obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii numarul 3/2000 a fost respinsa, conform b1.ro. Ceea ce inseamna ca proiectul va ajunge din nou la Cotroceni, in vederea promulgarii, in conditiile in care se mai intamplase o data acest lucru, insa presedintele a decis atunci sa trimita legea la reexaminare.

Saptamanile trecute, insa, Klaus Iohannis spunea ca nu va promulga Legea referendumului in forma trimisa. „Asa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgata. Am oarece nemultumiri in privinta ei si voi cere opinia Curtii Constitutionale”, spunea presedintele. Asadar, ramane de vazut ce pas se va face dinspre Cotroceni.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger