AcasăNewsSesiune extraordinara a Parlamentului pentru Legea referendumului

Sesiune extraordinara a Parlamentului pentru Legea referendumului

Parlamentarii se reunesc, marti si miercuri, in sesiune extraordinara, pentru a lua decizii cu privire la legislatia privind referendumul.

Senatul se reuneste in sedinta extraordinara marti, in timp ce Camera Deputatilor se va intruni pentru discutii in legatura cu Legea referendumului o zi mai tarziu, miercuri, potrivit realitatea.net.

Premierul Ponta a trimis o scrisoare presedintilor celor doua camere al Parlamentului – presedintelui Senatului, Petru Filip, respectiv presedintelui Camerei deputatilor, Valeriu Zgonea- propunand convocarea unei sesiuni extraordinare. „Potrivit scrisorii, Primul-ministru Victor Ponta si-a exprimat dorinta ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, sa evalueze oportunitatea introducerii pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Parlamentului a proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, in vederea punerii de acord cu decizia Curtii Constitutionale”, se arata in documentul dat publicitatii de Guvernul Romaniei.

Totodata, Guvernul Romaniei a precizat prin intermediul unui comunicat ca va respecta decizia Curtii Constitutionale in cazul Legii referendumului si ca „se angajeaza la respectarea acesteia”.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, potrivit sursei citate.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger